Ana SayfaKategorisizÖZEL HABER | Kastamonulular selde kaybolan yakınlarını sosyal medyada arıyor

ÖZEL HABER | Kastamonulular selde kaybolan yakınlarını sosyal medyada arıyor

AFAD’ın rakamlarına göre Kastamonu’da selde hayatını kaybedenlerin sayısı 25 ama kayıp başvurularının 100’ü geçtiği iddia ediliyor. Kastamonu’da Instagram üzerinden yayın yapan ‘Kastamonummmm’ adlı yerel haber sitesinde yer alan kayıp ilanları bu iddiayı destekliyor. 60’tan fazla insan hakkındaki arama mesajlarında selde kaybolan ve bir daha haber alınamayanlar arasında aileler, çocuklar, yaşlı çiftler var.

Kastamonu ve Sinop’ta etkili olan sel felaketi onlarca kişinin ölümüne yol açtı, sele kapılan daha da çok sayıda kişiden ise haber alınamıyor.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi’nin (AFAD) açıkladığına göre, Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 kişi vefat etti. Bartın’da kaybolan bir kişi ise aranıyor.

Fakat iddialara göre kayıp ve ölüm sayısı resmî açıklamaların çok üstünde.

Sel felaketinden en çok etkilenen yer olan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde birçok vatandaş, sele kapılan aile üyelerinden ve komşularından haber almaya çalışıyor.

Edinilen bilgilere göre bölgede kayıp başvuruları 100’ün üstüne çıkmış durumda. Sel felaketinden kurtarılanlar ise bölgede bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştiriliyor.

Vatandaşların, haber alamadıkları yakınlarının fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşıp yardım istemesi, felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.

Sitede yer alan en trajik ilanlardan biri Özdemir ailesi hakkında. Dört kişilik Özdemir ailesi sele arabalarının içinde yakalanmış. Üç yaşındaki kızlarını başka birine vererek kurtulmasını sağlamışlar ama ailenin diğer fertlerinden hâlâ haber alınamıyor.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-08-13 15.47.33.png

Tatil için Kastamonu’ya giden Ecrin ve İclal Yücel kardeşlerden de selden sonra haber alınamıyor.

Sel felaketine çalıştığı markette yakalanan Gizem Özgün Bozkurt da aranan isimler arasında yer alıyor.

Kastamonu’da bir lokantada aşçılık yapan Fatma Er’den dün (12 Ağustos) öğlen 2’den beri haber alınamıyor.

Bozkurt Anaokulu’nda görev yapan Duygu Çelikel sel felaketi yaşanmaya başladığında okuldaydı. Daha sonra ise haber alınamadı…

Özdemir ailesi sele arabalarında yakalananlardan. Sel felaketinin başladığı andan bu yana kendilerinden haber alınamıyor.

Bozkurt’ta sele kapılan ailelerden biri de Selver ve Orhan çifti. Çiftten ve çocukları Arda ile Yasin’den haber alınamıyor..

Hasan ve Esma Özen de selden sonra haber alınamayan Bozkurt sakinlerinden…

Bozkurt’ta oturan Selam, Aynur ve Aysu Göçmen de arananlar arasında.

- Advertisment -