Ana SayfaVİDEO HABERYÜKSEK ANALİZ | AHaber stüdyosunda ABD medyasına etik dersi: “Onlar medya değil,...

YÜKSEK ANALİZ | AHaber stüdyosunda ABD medyasına etik dersi: “Onlar medya değil, algı oluşturmak için çalışan organizasyonlar”

AHaber’de dün gece (17 Ağustos) Melih Altınok’un programına New York’tan katılan gazeteci Mustafa Tanyeri, ABD medyasına etik dersi verdi, iyi örnek olarak stüdyodaki gazetecileri gösterdi. Stüdyodakilerin onaylayarak izlediği gazeteci Tanyeri’ye göre “New York Times ve Washington Post, Neo-Marksist, anarşist ajandanın amiral gemileri…”

“Medya ne için var? İnsanlara haber vermek, bazı olayların arka planını daha detaylı anlatmak için. Mesela sizin şu anda yaptığınız gibi. ABD’deki medyayı ise böyle tanımlayamayız. ABD’deki medya belli bir ajandayı, belli bir operasyonu gerçekleştirmek ve halkta bir algı oluşturmak için çalışan organizasyonlar. Bunlar birtakım finans çevreleriyle, uluslararası küresel güçlerle el ele çalışan organizasyonlar. Yüzde 80’i böyle. CNN, NBC, CBS gibi kanallar… Diğer gazeteler, New York Times, bu işte az önce söylediğimiz ajandanın, yani Neo-Marksist, anarşist ajandanın en önemli amiral gemilerinden biridir. Kiminle birlikte? Washington Post’la birlikte.

“Amerika’da Demokrat Parti’nin arkasındaki ideoloji neo-Marksizm yani kültürel Marksizmdir. Demokrat Parti ABD’de anarşizmin unsurlarını ortaya koymaya çalışan bir organizasyondur.”

- Advertisment -