Ana SayfaYazarlarDesteksiz destursuz atmak

Desteksiz destursuz atmak

Sözcü'de çıkan “Erdoğan Milli Kütüphaneyi Kapattırıyor!” haberinde, “Yargı organının da , yürütmenin de , yasama organının da cumhurbaşkanıyım” diyen Erdoğan’ın Saray’a 650 milyonluk opera binası projesiyle planladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sarayın bahçesine inşa edilecek yapılar için bütçeden 650 milyon lira harcayacağı iddia edildi.

Saray kütüphanesi tamamlanınca, halen Ankara Bahçelievler semtinde bulunan Milli Kütüphane kapatılarak, tüm kitap ve belgeler saray kütüphanesine taşınacak . Ayrıca halen İstanbul'da çeşitli saray ve kütüphanelerde bulunan Osmanlı İmparatorluğu'na ait resmi arşivler ile değerli kitaplar da Ankara'ya getirilecek. Erdoğan'ın kütüphanenin planına ve içeriğine karar vermeden önce İngiltere, Almanya ve Fransa'daki kütüphaneleri inceleme heyeti gönderdiği de öğrenildi.

Haber dili ve ünlemler bir felaket haberi veriyor gibi görünse de, nasıl okuduğunuza yahut haberi kaleme alırken ki niyetinize göre, anlam değişebilir.

 

-‘Saray, Ata’mızın Selanik’teki evini yıktırıyor!’

Saray tarihçilerinin yaptığı üstünkörü inceleme ve belgeler sonucu, Selanik’teki altı taş, üstü ahşap pembe evin, Ata’mızın doğduğu ev olmadığı, buranın gazinin üvey babasına ait olduğu kanıtlandı.

Üvey baba Ragıp bey, atamıza kol kanat germiştir.İki oğul bir kız babası olan Ragıp beyin oğlu Süreyya beyin subay oluşuna özenen Mustafa Kemal, askeri okula da onun tarafından kaydettirilmiştir. Zübeyde hanıma da ölene dek, üvey kızı Ruhiye hanım bakmıştır, zaten o oturulan ev de Ragıp bey ailesinindir, gazi o eve sekiz yaşındayken gelmiştir (bilgi:Ragıp beyin kızından olma torunu ve İlk atom mühendislerimizden Ferhat Babür, röportajı)

O evle gazinin tek ilişkisi, iki üvey kardeşin (daha doğrusu, Makbule Hanımın üvey abi Süreyya beyle, gazinin de üvey kızkardeşi Ruhiye hanımla) evlenmesi fikri bir sabah kahvaltısında ortaya atılınca, Mustafa Kemal’in kapıyı vurup çıkmasından ibarettir.Daha geri ve kısmen yoksul semtteki doğduğu asıl evin bulunması emrini veren Tayyip başkan, ‘herşey aslına uygun olmalı’ diyerek ilk evi satışa çıkartıp, öteki ufak evi düzenletip, hem bakım masrafını azaltacak, hem gösteri yapılmasına engel olacaktır, Türk halkının bilgisine!

Ayrıca Selanik’teki iki katlı evin bahçesine de Ragıp bey ve kızı Ruhiye hanımın heykeli dikilecektir.

 

– Merkez bankası Istanbul’a taşınacak,  yurtseverler olarak buna engel olalım!
Bizim pideci Feyzullah da dizlerini döğüyor, merkez bankasının nerde oldugu pideciyi ne kadar ilgilendirir, bunu kimse bilmiyor?

 

– Anıtkabir Istanbul’a taşınacak!

Asıl kabir anıtta kalacak, ancak birebir kopyası Istanbul’a da yapılacak, bu çifte kabir protokol açısından büyük kolaylık sağlayacaktır.

 

– Yanısıra Saray’ın henüz yayınlanmamış olan son kararına göre, Ata’mızın devirdiği saltanat ve Osmanlı’dan kalan tüm ünvanları otomatikman devraldığı gerekçesiyle, Erdoğan’ın (da) kısmen halife sayılacağı, İslam aleminden gelecek turistlerin bilet kesilmek kaydıyla sarayda kendisi tarafından kabulü ve avucunun içini öptüreceği, alınan bilgiler arasındadır.

– Başşehrimiz  Istanbul’a nakledilecektir.

Denizi olan şehirde  akıl iyi çalışacağı ve gönüller püfür püfür olacağından, resmi adı İstankara olacak, böylece başkentten şehirler sultanına dönüşün güzelliği yerini leb-i derya Ankara ( yani İstankara )alacaktır. Bunun için gerekirse referanduma gidilecektir.

– Andımız yerine ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’ şarkısı, her Pazartesi sabahı sınıflara girmeden önce, öğrencilere okutulacaktır.

 

– Halifelik ünvanıyla sayın Cumhurbaşkanı bundan böyle Ramazan ayının bir yıl ilkbahar ertesi yıl sonbaharda idrak edilmesini düşünmekte olup, bunun Müslümanlık ve oruca teşvik için iyi bir yol olduğu apaçıktır.

– Kurban bayramında ortalığın kan revan içinde kaldığı, post delindiği ve psikolojik _ turistik olumsuzluk ortya cıktığından, Et Balık Kurumunca ihtiyaç sahiplerine adak yapanın vereceği kupon tutarı kadar et/kemik/sakatat dağıtılması onaylandıktan sonra ilk kurban bayramında yürürlüğe girecektir. Hayvanın derisi için tek kupon olacak, onun ederi de kredi yurtlar kurumuna aktarılacaktır.

– Genelkurmay kızları da askere almayı ciddi ciddi düşünmektedir.

Kızlar yerine eş veyahut nişanlısının, abi veya babasının vekaleten askerlik yapması teklif dahi edilemeyecektir.

-Vicdani retçiler için kırk katır mı kırk satır mı yasa tasarısı meclise sunulmaya hazırdır.

-Adlarını dini adlara çevirmeye teşne vatandaşlarımız için ‘ad tornistan hesabı’ açılacak, çeyiz hesabıyla aynı olanaklar sunulacaktır.

-Hacca gitmenin maddi, sosyal, tıbbi ve siyasi sıkıntıları düşünülerek, Mekke-i Mübareke’nin Konya ilimizde temsilen kurulmasına, Kabe örtüsünün Topkapı sarayından gönderilmesine, gerek hac farizası gerekse Umre ziyaretlerinin bu şekilde vatandaşın ayağına getirilmesi planlanmaktadır.

— Hem çalışıp hem üç çocuk doğuran kahraman kadınlarımıza estetik operasyon, devletçe karşılanaca aktır.Bu konudaki fon hesabı, ana muhalefet liderinin küfr’lerine açılacak davalardan gelecek tazmi
natla fazlasıyla birikecek olup, ana muhalefetin diline estetik, kalbine ferahlık, organ nakli yoluyla aklına akıl eklenmesi gibi çözümler meclis gündemindedir.

 

– Beşi çocuğu bulan kadınlarımıza altın madalya takılması gündemdedir.

-Beş ve fazlası çocuk doğurarak kocası tarafından gayr-ı estetik hükmüne alınıp terkedilen dul kadınlarımız için mükerrer izdivaç yani cok kocalı Hürmüz  teşviği yoldadır.

– En az üç çocuk dünyaya getirmiş hatun kişilerin kocaları er hükmünden çıkınca, döşekte sırtını dönmeyi huy edinince, bu müşkülün her tür teşvik, çözüm ve tatbiki, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığınca gerçekleştirilecektir.

 

Kocaların genç kadın alarak er hükmüne müdahalesiz geçişi  cezalandırılacaktır. Ama üç cezayı bır teşvik izleyecektir.

– Gemilerin adları ve heykellerin ana fikri askeri olmaktan sivilliğe terfii ettirilecek olup, Kel Ali ve K.Evren adları her görüldüğü yerden kaldırılacaktır.

 

– Ata’mızın ‘komünizm her görüldüğü yerde ezilmelidir’ ve ‘adalet mülkün temelidir’ deyişleriyle, ‘Türk halkı zekidir, çalışkandır’ özdeyişinin, halkımızın zeka ve çalışkanlığından emin olmadığı gerekçesiyle, Türkü kendi zeka ve çalışkanlığına, olmasa da varmışçasına inanması amacıyla, kaldırılması referandumu tertibedilecektir. ‘Ben Türk gencinin zeki, çalışkan, atletik oluşunu severim’ yahut, ‘efendiler buna Rakı derler’ mealindeki sözlerinin tarihi altyapısı incelemeye alınacaktır.

-Meryemana’nın Efes’teki evi bir konteynra yüklenerek dünya turuna çıkarılacak, sen hac yolunda yorulma, hac sana gelsin, sloganıyla…

-Seri kaatilimiz de oldu,bi düsünün niye? Tayyip geldi seri kaatil geldi.Eskiden seri kaatil mi vardı, cıncık gibiydik eskiden, sütten cıkma ak kaşıktık.Hamiş: Konuyla ilgili olarak " Temel ilkelerle ve hayat değerleriyle ilgili sarsıntılar yaşadığımızdan oldu" yorumu yapan bilim kişisine "bu makamda böyle zeka valla akıllara seza" takdir belgesi törenle sunulacaktır.

-Dik adamlarımıza yani attığı tutan, ceketinden hamile bırakanlara bir dik terfii verilmesi düşünül
mektedir.

– Anıtkabir boş kalınca israf olmasın diye saray icin kullanılacaktır.
– Kadın şiddetini önlemek icin halk evleri ve köy enstitüleri acılacaktır.
-Adını İslami adlara tornistan edenlere yan terfii verilecektir.
-Yüksek öğrenim gençliğinin adlarının İslami adlarda yoğunlaştığını tez konusu yapan, 25 yıl öncesinden bu yana Saray baskısı olduğuna inananlara "helal sana" madalyası takdimi düşünülmektedir.

-Atalarımızın yeterli sayıdaki heykelinden daha fazlası   putpereslik anlamına geleceğinden bundan böyle Cumhurreisinin heykeli dikilecektir!

– Yaşasın Cumhuriyetin teberiği siyah önlük, beyaz yaka! Muhalefet protestocularının o anlı şanlı ve anlamlı meydan eylemlerindeki gibi, muhalefet liderleri de başta 23 nisan olmak üzere milli bayramlarda ve meydanlara indiklerinde siyah önlük beyaz yaka giymeleri yasayla zorunlu hale gelecektir.

–Osman Gazi köprüsünün betonu kurumadan kalıplar sökülmüştür, ayrıyeten köprü neden dört değil de iki ayaklıdır?Bunun, İzmir karayolunda seyreden Kemalistlerin hayatına kast amacı taşıdığı açıktır.Beton kalıpların erken sökülmesi ve köprü ayak sayısı ulusun takdirine sunulmalıdır.

-Desteksiz destursuz kıtırlarınıza açığız,buyrunuz…

- Advertisment -