Ana SayfaHaberlerErdoğan: Vatandaşlarımız KYK yurtlarını tercih etmediler

Erdoğan: Vatandaşlarımız KYK yurtlarını tercih etmediler

Ana muhalefeti depremin ardından yaptıkları açıklamalar dolayısıyla eleştiren Erdoğan, 1939’u hatırlatarak “Erzincan depreminde CHP Sözcüsü’nün dedesi İçişleri Bakanı'ydı. 33 bin vatandaşımız o zaman ebediyete intikal ettiler” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depreminin ardından AFAD ve Kızılay’a yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Erdoğan, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda İzmir depreminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı ifadelerini eleştirdi ve şunları söyledi:

Ne yazık ki ana muhalefetin başındaki zat, oraya yaptığı turistik ziyarette, ‘5 gün oldu, enkaz hâlâ kaldırılmadı’ diyor. Eğer enkaz kaldırmada bir yarışın içerisine girilmiş olsaydı, 5. gün enkaz altından o yavru nasıl çıkarılacaktı? Bilmediğin iş hakkında neden konuşursun? Sus da adam sansınlar. Kalkıp orada canhıraş her şeyini feda etmeye hazır olan bakan arkadaşlarımız, STK’larımız hakkında ileri geri konuşuyorsun. Kızılay ile ilgili bir şey söylemişti, ‘Bir tane Kızılay çadırı görmedim’ demişti, Elazığ’da. Burada da Kızılay’a verdiler veriştirler. Kızılay, AFAD orada ve hazırlıklar 4 bine yakın çadırla hazır oldular. Yoğun bir şekilde çadır kuruluşları hepsi yapıldı.

Erdoğan, öğrencilerin kaldığı KYK yurtlarında vatandaşların kalmak istemediklerini de belirtti.

1939 hatırlatması: CHP Sözcüsü’nün dedesi İçişleri Bakanı’ydı

Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunda vurgulayan Erdoğan, konuşmasında 1939 yılında meydana gelen Erzincan depremini hatırlattı:

Yaşanan her felaket bize ülkemizin deprem kuşağında olduğu, her an yeni sarsıntılarla karşılaşabileceğimiz gerçeğini hatırlatıyor. Ülkemizde bu konudaki milat 1999 depremi olarak en yakını olarak söylüyorum, bu işin çok daha gerisi var; Erzincan depremidir, Erzurum depremidir, Çaldıran’dır, Bingöl’dür, Gediz’dir… Erzincan depreminde 33 bin vatandaşımız rahmetli olmuştu. CHP’nin Sözcüsü’nün dedesi de İçişleri Bakanı’ydı. Kalkıp da geriye bakıp neler olmuş bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, kalkıyor bu yalan yanlış ifadeleri kullanabiliyor.

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Erdoğan, partisine yönelik mesajlar verirken “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi:

AK Parti’nin yerinde sayması elbette beklenemez. Biz de politikalarımız geliştirip, teşkilatlarımızı değiştirerek milletimize daha çok hizmet sunmanın gayreti içindeyiz. Teşkilatlarımız içindeki yeni üye yarışı hayırda yapılan bir yarıştır. AK Parti’nin büyümesi Türkiye’nin büyümesi demektir. AK Parti’nin başarılı olması gözünü ve kalbini bize yönelten kardeşlerimizin umutlarının artması demektir. 18 yıl önce ‘artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek çıktığımız yolda bugün işte bu noktadayız. Esasen bugün de özünde 19 yıl önce söylediklerimizi tekrarlıyoruz: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

- Advertisment -