Basın toplantısında konuşan Lavrov, “Terörle mücadeleyi keserek göçmen sorununu çözmeye yardım edemeyiz. Sorunların çözümü Rusya ile Türkiye liderleri arasında Eylül 2018’de İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesine yönelik varılan anlaşmaların uygulanmasıyla mümkün” dedi.
“Ne yazık ki bu anlaşmalar hayata geçirilmiyor” diyen Lavrov, açıklamasına “Putin ve Erdoğan arasında bu hafta gerçekleştirilecek görüşmenin durumu değiştirmesini ve üzerinde çabaladığımız şeyin gerçekleşmesi yönünde ilerleme kaydetmemizi sağlamasını umuyorum” sözleriyle devam etti.
Avrupa Birliği için göçmen sorununun ne kadar zorlu olduğunun farkında olduklarını kaydeden Lavrov, sorunun çözümü için katkı sağlamaya çalışacaklarını, ancak Avrupa’dan gelen bazı çağrılarda olduğu gibi, terörle mücadeleyi keserek göçmen krizine katkı sunamayacaklarını vurguladı.
‘RUSYA HER KONUDA ANLAŞMALARIN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYOR’
Lavrov, “Rusya, prensip olarak her türlü dış politika meselesinde ve başka meselelerde anlaşmaların yerine getirilmesinden yana. Bu, Ukrayna krizi için de, Suriye krizi için de tam olarak böyle. Öncellikle de teröristler orada hüküm sürmesin diye, bir buçuk yıl önce Türk meslektaşlarımızla İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki sorunların çözümü konusunda anlaştıklarımız için geçerli” dedi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.