Ana SayfaYazarlarSoylu'dan Bahçeli'ye destek teşekkürü

Soylu’dan Bahçeli’ye destek teşekkürü

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifasının ardından kendisine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

 

ÇAĞRI SONRASI TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

 

Dün akşam saatlerinde gelen istifa haberi üzerine Bahçeli'nin Twitter üzerinden yaptığı çağrı sonrası İçişleri Bakanı Soylu ile Bahçeli arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

 

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Telefon görüşmesinde Soylu'nun Bahçeli'ye 'hem nezaketi hem de ülkenin zor süreçlerden geçtiği her dönemde olduğu gibi dün akşam da kendisine yönelik devlet sorumluluğuna vurgu yapan çağrısı için teşekkür ettiği', MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin de cevaben 'devam kararından duyduğu memnuniyeti ve desteklerini' ifade ettiği öğrenildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Bahçeli, Soylu'nun görevden ayrılma talebi ile ilgili "MHP, mezkur istifanın kabul edilmemesinden ziyadesiyle memnundur" açıklaması yaptı.

 

Twitter'dan hesabından açıklama yapan Bahçeli, Soylu için şu ifadelerini kullanmıştı:

"Böylesi kırılgan bir dönemde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun istifa niyeti sürdürülen mücadele ruhunu sekteye uğratma riski taşımaktadır. Gelişmeler karşısında Sayın Bakanın istifa kararının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmediği anlaşılmaktadır.

 

Elbette takdir ve tasarruf Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Milliyetçi Hareket Partisi mezkur istifanın kabul edilmemesinden ziyadesiyle memnundur. Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye'nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır."

- Advertisment -