Ana SayfaYazarlarSultanahmet saldırısında 1 kişi gözaltında

Sultanahmet saldırısında 1 kişi gözaltında

 

İçişleri Bakanı Âlâ, İstanbul'da Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere ile birlikte açıklama yaptı. Âlâ, 10 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısının ardından dün akşam bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı, Bakan Ala, saldırıyı düzenleyen kişinin arananlar listesinde olmadığını belirterek saldırganın bir hafta önce İstanbul Zeytinburnu'nundaki İçişleri Bakanlığı Göçmen İdaresi'ne başvuru yaptığını bilgilerini de doğruladı. 

 

'2 yaralının durumu ciddiyetini koruyor'

 

Âlâ, yaralıların durumuyla ilgili de bilgi verdi. Hastanelerde hâlâ 11 yaralı bulunuyor. Yaralılardan 9'u Alman uyruklu, biri Norveçli, biri de Perulu. Alman yaralılardan 2'sinin durumu ciddiyetini koruyor. 

 

Kaynak ülkelere çağrı

 

İçişleri Bakanı, "Sultanahmet saldırısından bir hafta önce DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen 220 kişi gözaltına alındı" dedi, Türkiye'de IŞİD'e yönelik operasyonlarda bugüne kadar 847 kişinin tutuklandığını söyledi. Bunun çok önemli bir miktarının yabancı uyruklu olduğunu vurgulayan Âlâ, bu kişilerin geldiği ülkeler için "Kaynak ülkelere açık çağrıda bulunuyorum. Çok ciddi tedbirler almalıdırlar ve işbirliğine çok açık olmalıdırlar" diye konuştu.

 

Âlâ, bugüne kadar 124 ülkeden 34 bin 975 kişiye giriş yasağı konulduğunu, bunlardan 387'sinin Alman uyruklu olduğunu, yine 92 ülkeden 2 bin 794 kişinin sınırdışı edildiğini, bunların da 94'ü Alman uyruklu olduğunu söyledi. Bunun iki ülke arasındki işbirliği sayesinde olduğunu belirtti.

 

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de basın toplantısında "Alman vatandaşlarının Türkiye'ye ziyaretlerini iptal etmeleri için bir neden göremiyorum" dedi. Alman Bakan saldırının kasıtlı olarak Alman turistlere yapıldığına dair de bir ipucu olmadığını söyledi. Konuk Bakan Maiziere, saldırının tüm insanlığı hedef aldığını teröre karşı Türkiye ile işbirliğine devam edeceklerini belirtti. 

- Advertisment -