Ana SayfaHaberlerGözden Kaçmasın | CHP’den Akşener’in açıklamaları için ‘sus’ emri, Merkez Bankası dolar...

Gözden Kaçmasın | CHP’den Akşener’in açıklamaları için ‘sus’ emri, Merkez Bankası dolar satmayı sürdürüyor

72 gündür kayıp olan Korhan Berzeg için ümitler tükeniyor. Sabah’ın haberine göre Air-Bnb cezaları sürüyor. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Kılıçdaroğlu, Akşener’in açıklamaları hakkında yorum yapılmamasını istedi. Bloomberg’in haberine göre Putin Türkiye gelmeyecek. Erdoğan, gelecek hafta Rusya'ya gidip Putin'le görüşmeyi planlıyor. Ekonomist Uğur Gürses’in Twitter paylaşımına göre Merkez Bankası arka kapıdan dolar satmaya devam ediyor.

  • Korhan Berzeg 72 gündür kayıp: Medyumun işaret ettiği yer bile arandı

İstanbul’dan geldiği memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesinde, Doberman cinsi eğitimli köpeği ‘Tina’ ile 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’i (83) arama çalışmalarında 72 gün geride kaldı.

Hürriyet’te yer alan habere göre son çare olarak kendisinin medyum olduğunu söyleyen bir kişinin söylediği yer de arandı ama Korhan Berzeg’e ulaşılamadı.

  • Air-bnb cezaları devam ediyor

Otel zinciri sahibi Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un otellerin bu sene dolmamasını gerekçe gösterdiği “Air-bnb tarzı” günlük kiralık evlere baskınlar devam ediyor.

Sabah’ın haberine göre yapılan operasyonlarda 555 kişiye ceza yazıldı.

  • Bahçeli’nin Hacıbektaş’a yaptıracağı cemevinin ayrıntıları

Yeni Şafak’tan Mehmet Güney’in haberine göre MHP lideri Bahçeli, 12 yıl önce Hacıbektaş’ta satın alıp geçtiğimiz yıl hibe ettiği 6 dönümlük araziye cemevi yaptıracak. “Horasan mimarisiyle V şeklinde inşa edilecek eserin 4 kapı girişi, her kapının 10’ar makamı olacak. 12 imamı temsilen de 12 köşeden teslim taşı figürü yer alacak.”

  • CHP’de Akşener hakkında ‘sus’ emri

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla milletvekillerine Akşener’e cevap niteliğinde açıklama yapmamaları istendi.

Öztürk’e konuşan ismi açıklanmayan bir CHP’li yönetici: “Her kafadan bir ses çıkması doğru olmaz. Aynı duyarlılığı seçimde ittifak yaptığımız partilerden de bekliyoruz. Yapılan açıklamalardaki sözlere de dikkat edilmeli. Her zaman siyasette nezaketi elden bırakmamalıyız, çok sert açıklamalardan kaçınmalıyız.”

Kısa kısa…

  • T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Prof. Dr. Daron Acemoğlu: “Yapısal reform başlamazsa, 2023 sonunda yine aynı yere döneriz.”

https://t24.com.tr/yazarlar/cansu-camlibel/prof-dr-daron-acemoglu-turk-ekonomisinin-yapisal-problemlerini-10-senede-kalici-hale-getirmis-bir-bakandan-nasil-umutlanayim,41298

  • Bloomberg’in haberine göre Putin Türkiye gelmeyecek. Erdoğan, gelecek hafta Rusya’ya gidip Putin’le görüşmeyi planlıyor.

https://t24.com.tr/haber/bloomberg-erdogan-gelecek-hafta-rusya-ya-gidip-putin-le-gorusmeyi-planliyor,1127392

  • Yeşil Sol Partili 55 milletvekili hazırladıkları soru önergeleriyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya E-Reçetem sisteminde Kürtçe’nin neden olmadığını sordu.

https://www.gazeteduvar.com.tr/55-milletvekilinden-saglik-bakanina-e-recetem-sorusu-neden-kurtce-yok-haber-1634924

  • Ekonomim’den Şebnem Turhan’a bilgi veren bankacılık sektörü kaynakları geçen hafta hafif kıpırdanma başlayan TL mevduat faizlerinde asıl hareketin bu hafta olmasını bekliyor. Yüzde 30’un üzerine gelen üç aya kadar vadeli TL mevduat faizlerinin yüzde 35- 40 seviyelerine yükselmesi öngörülüyor.

https://www.ekonomim.com/finans/haberler/bankalarda-tl-mevduat-kapma-yarisi-basliyor-haberi-706006

  • Ekonomist Uğur Gürses’in Twitter paylaşımına göre Merkez Bankası arka kapıdan dolar satmaya devm ediyor:

“Faiz artışının ertesinde de döviz satışı sürüyor. KKM için döviz satmasını anlarım da; anlamsız ve kimin-ne için hizaladığı belli olmayan seviye savunmak için döviz satılması nedir yahu? Faizin yanlış yerde olduğunu biliyorsanız düzeltin. Cuma günü de 928 milyon dolar satılmış. Bugün de sürdüğü görülüyor…”

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik