Ana SayfaDış Haber88 milyon takipçili hesabından İsrail’e “soykırımcı” diyen Dua Lipa: “Tepkileri göze alıyorum”

88 milyon takipçili hesabından İsrail’e “soykırımcı” diyen Dua Lipa: “Tepkileri göze alıyorum”

Instagram hesabından #AllEyesonRafah" etiketiyle story paylaşan Dua Lipa “Çocukların diri diri yakılması meşrulaştırılamaz. Bütün dünya, İsrail'in soykırımını durdurmak için harekete geçiyor” yazdı. Paylaşımı için konuştu: "Politik şeyler konuşmadan önce kendimi iki üç kez kontrol ederim ama bunun daha büyük bir iyilik için olduğunu hissediyorum, bu yüzden tepkileri göze alıyorum."

Kosovalı-Arnavut bir anne-babanın çocuğu olarak Londra’da doğan ve aynı zamanda İngiltere vatandaşı olan dünyaca ünlü pop şarkıcısı Dua Lipa, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını “soykırım” olarak tanımladığı sosyal medya paylaşılmalarının ardından tepki görmeyi göze aldığını söyledi. 

28 yaşındaki şarkıcı, #AllEyesonRafah” etiketiyle Instagram hesabından paylaştığı storyde “Çocukların diri diri yakılması meşrulaştırılamaz. Bütün dünya, İsrail’in soykırımını durdurmak için harekete geçiyor. Lütfen Gazze ile dayanışmanızı gösterin” demiş ve Gazze için kalıcı bir ateşkes çağrısı yapmıştı.

Radio Times’a konuşan Dua Lipa, yaptığı açıklamalar nedeniyle gelen tepkiler hakkında şunları söyledi:

“Politik konular hakkında konuştuğumda, kendimi iki üç kez kontrol ediyorum: ‘Tamam, bu benden çok daha büyük bir şeyle ilgili ve gerekli, bunu yayınlamamın tek nedeni bu.’ Bunu yaparken tek tesellim bu oluyor. Mutlaka insanlar tepki verecek, bu yüzden bu büyük bir karar. Bunu göze alıyorum, çünkü nihayetinde bunun daha büyük bir iyilik için olduğunu hissediyorum.”

- Advertisment -