Ana SayfaHaberlerAkşener, Ümit Özdağ ve Kılıçdaroğlu'na dava açıyor: "İçimde tuttuğum her şey dilekçede...

Akşener, Ümit Özdağ ve Kılıçdaroğlu’na dava açıyor: “İçimde tuttuğum her şey dilekçede olacak”

Meral Akşener, Erdoğan'la Külliye’deki görüşmesine “ihanet” diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na ve kendisinin danışmanının "Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini iddia eden Ümit Özdağ'ı dava edeceğini açıkladı. Akşener: Annemin amcası Yemen şehidi, babamın amcası İstiklal madalyalı Atatürk’ün arkadaşı. Bunu benim ailemin kaldırması mümkün değil. Çok açık, net ve kendi içimde tuttuğum her şey dahil dilekçede olacak"

CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga’dan Günel Cantak’la yaptığı açıklamada, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığına gitmesini değerlendirirken, “Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım… Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz” demişti.

YouTube’da Bu Kanal isimli kanala konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ iseAkşener’in 2018 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı bilerek yeniden cumhurbaşkanı seçtirdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri gündem olurken, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında kullandığı “ihanet” ve seçim yenilgisi üzerine sarf ettiği sözler nedeniyle yargıya başvuracağını söylemişti. Günel Cantak’a konuşan Akşener, “Söz hakkımızı basın üzerinden değil, yargı yoluyla kullanacağız” demişti.

Ümit Özdağ’a da dava


Meral Akşener, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ı ise “2018’de Erdoğan’ı bilerek cumhurbaşkanı seçtirdi” yönündeki sözleri nedeniyle dava edeceğini söyledi.

Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan Akşener, özetle şunları söyledi:

“Çalışmaya başladık. Avukatımla birlikte hem Kemal Kılıçdaroğlu’nu hem de Ümit Özdağ’ı mahkemeye vereceğim. Çünkü ‘ihanet’ ve ‘ahlaksızlık’ çok ağır iki söz. Çok ağır söz ve benim bunları kaldırmam mümkün değil.

Bundan sonra madem böyle işte böyle

“Bundan sonra madem böyle işte böyle. Dilekçe çalışıyorum şu anda daha vermedim ama mahkemeye vereceğim. Dolayısıyla annemin amcası Yemen şehidi, babamın amcası İstiklal madalyalı Atatürk’ün arkadaşı bunu benim ailemin kaldırması mümkün değil.

Kılıçdaroğlu ve mahkemede hesaplaşacağız kendisiyle. Her şeyin nasıl olduğunu çok açık, net ve kendi içimde tuttuğum her şey dahil dilekçede olacak.

Ümit Özdağ’ı da veriyorum. Ona da bugüne kadar çok hoşgörülü davrandım. Bir parti kurdu, bizden ayrıldı. Mümkün olduğunca dikkat ettim. Ama bugün itibarıyla onu da veriyorum ki yalanlamamıştım onun kurduğu cümleleri. Mahkemede yalanlayacağım Özdağ’ı da.

Okuyunca göreceksiniz. Sabrın çok berbat bir duygu olduğuna kanaat getirdim.” 

- Advertisment -