Ana SayfaHaberlerGündemFenalaşan Bahçeli ilk kez grup konuşmasını oturarak yaptı

Fenalaşan Bahçeli ilk kez grup konuşmasını oturarak yaptı

Grup toplantısından önce tansiyonu düşen Bahçeli, konuşmasını oturarak yaptı. Sinan Ateş suikastında MHP bağlantısını reddeden ve duruşmaya MHP’den sadece parti avukatlarının katılacağını açıklayan Bahçeli’ye Ayşe Ateş yanıt verdi: “MHP, Sinan Ateş'in katline ilişkin davaya avukatları düzeyinde katılacakmış. Peki, neden? Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. O hâlde ne işiniz var Sincan’da?”

Grup toplantısı öncesi Bahçeli’nin tansiyonu düştü. Uzun süre ayakta duramayacağı anlaşılan Bahçeli, grup konuşmasını oturarak yaptı.

1 Temmuz’da görülecek Sinan Ateş suikastı davasının duruşmasına ilişkin konuşan Bahçeli, MHP ve Ülkü Ocakları’nın suikastla bağlantısı olduğunu reddetti, duruşmaya MHP’den sadece avukatların gideceğini açıkladı.

Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

“1 Temmuz’da başlayacak malum cinayet davası ile partimizi ilişkilendirmek için tek ayak üstünde 40 yalan söylerler. Kimin kimlerle iş tutuştuğunu, sağda solda neler konuşulduğunu çok iyi biliyoruz. Davamızı 3-5 çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. Ortalıkta gezen kuklaların başlarının tahrikiyle MHP’yi ve Ülkü Ocakları’nı sorgulatamayız. Bizi sindirmeye çalıştıklarını görmedik mi sanılıyor? MHP ile aşık atılamaz. 1 Temmuz’daki davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır. Kim ne biliyorsa mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim.”

Ayşe Ateş’ten Bahçeli’ye: “Müşteki değiller, sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. O hâlde ne işiniz var Sincan’da?”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, X hesabından açıklama yaparak Bahçeli’ye yanıt verdi.

Ateş, “MHP, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in katline ilişkin görülecek olan siyasi cinayet davasına avukatları düzeyinde katılacakmış. Peki, neden? Müşteki değiller. Sanık olmadıklarını da tekrar tekrar ifade ettiler. Eminim ki kamuoyu da benimle aynı soruyu soruyordur: O hâlde ne işiniz var Sincan’da” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -