Ana SayfaHaberlerYoutube’daki din tartışmasından yakalama kararı çıktı. Adalet Bakanı: "Peygamberimizle ilgili kullanılan çirkin...

Youtube’daki din tartışmasından yakalama kararı çıktı. Adalet Bakanı: “Peygamberimizle ilgili kullanılan çirkin ifadeler kabul edilemez”

Şeriatın tartışıldığı YouTube programında, Hazreti Ayşe’nin 9 yaşındayken Hazreti Muhammet’le evlendirdiğini savunan Youtube yayıncısı Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tema, programdan sonra gelen tehditler nedeniyle Arnavutluk’a gittiğini duyurmuştu. Programl ilgili Youtube’dan da erişim yasağı istendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez.”

“Yer6″ adlı YouTube kanalında sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile şeriatı tartışan agnostik yazar Diamond Tema’nın, Hazreti Ayşe’nin Hazreti Muhammed ile 6 yaşında evlendirildiğini öne sürmesi ve İslam hakkında kullandığı bazı ifadeler nedeniyle, “halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılmış ve YouTube programı hakkında erişim engeli talep edilmişti.

Konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukûken ne de ahlâken ortada bir sorun yok” diyen Tema, daha sonra doğduğu ve vatandaşı olduğu Arnavutluk’a gitmiş ve “Türkiye’ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, hiç problem değil. Bu olay gündemdeyken, internette ters kelepçeli fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. O zevki tattırmayacağım” açıklamasını yapmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yurt dışında olması nedeniyle Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Tunç, X hesabından şu ifadeleri paylaştı:

“Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamond Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.”

Diamond Tema kimdir?

Gerçek adı Diamond Tema olan yazar ve içerik üreticisi, 1994 yılında Arnavutluk’ta doğdu, 1996 yılında ailesiyle Türkiye’ye taşındığı için okulu burada okuyup askerliğini de burada yaptı.

Aktif olarak YouTube’da din, tarih ve felsefe konulu içerikler yayınlayan Tema, kendisini agnostik olarak tanımlıyor ve İslam’a yönelik eleştirel videolarıyla tanınıyor.

Ulusalcı çizgideki Tema, daha önce de Kürtlerle dalga geçtiği videoları ve “Osmanlı Türk değildir, Osmanlı askerleri tecavüzcüydü” gibi açıklamalarıyla tepki çekmişti.

- Advertisment -