Ana SayfaHaberlerÖzdağ, “Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz” sözlerini Akşener’den değil danışmandan duymuş

Özdağ, “Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz” sözlerini Akşener’den değil danışmandan duymuş

Ümit Özdağ, katıldığı bir Youtube yayınında, “İYİ Parti’ye danışmanlık yapan bir kamuoyu araştırmacısı, 2018 seçiminden bir ay önce Akşener’in, kendisini dinlenemeyen bir odaya götürerek Erdoğan için ‘Adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz’ dediğini söyledi” diye konuştu. Özdağ’ın bu konuşmasının olduğu video sosyal medyada kırpılarak dolaşıma sokuldu, Özdağ’ın bu sözleri bizzat Akşener’den duyduğu sanıldı. Özdağ: “FETÖ’cüsü, papazoğlu’cusu, söyleşideki bir bölümü bilerek, isteyerek ve ahlaksızca benim ifade etmediğim şekilde veriyorlar.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz” dediği iddiasını gündeme getirdi.

Özdağ, kendisinin İYİ Parti’de genel başkan yardımcısı olduğu 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir ay önce yaşandığını ve kendisinin İYİ Parti’den istifa etmesinden sonra duyduğunu belirttiği olayı, konuk olduğu Youtube yayınında şöyle anlattı:

“İYİ Parti’nin strateji danışmanlığını yapan ve aynı zamanda anketler yapan bir şirket var. Çok meşhur bir şirket. İsmi de sahibinin soyadı. İsmini söylemeyeceğim. Ben İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra bana geldi ve şöyle dedi:

‘Meral Hanım’a “Kars vs. bölgesine gitmeyin, oylarımız düşüyor. Giderseniz 5 bin 500, gitmezseniz 5 bin oy alırız. Ama üç gün kaybedeceksiniz. Onun yerine İstanbul, Ankara, İzmir’e odaklanın” dedim ama beni dinlemedi gitti oraya. Seçimlere bir ay kala Ankara’da buluştuk. Beni dinlenemeyen bir odaya götürdü. Orada, “Bana nedenini sorma. Adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz” dedi.’

‘Sen ne diyorsun’ dedim. ‘Hocam olan bu. Ben bunu seçimden sonra Büyük Kulüp’te söyledim. Ertesi gün Meral Hanım beni uyardı. O yüzden siz bunu kamuoyu önünde benim adımı vererek söylerseniz ben inkar ederim’ dedi.

Ancak bu arkadaşımız daha sonra içinde benim de olduğum siyasetçiler ve iş adamları grubunda da bu hadiseyi daha detaylı olarak anlattı. Yani bunun birçok şahidi var.

Meral Hanım, 2018’de bir ay önceden Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçmiş zaten bizim haberimiz yok. Buradan çıkan sonuç bu. Ben bunu üç defa televizyonlarda anlattım. Hiçbir yalanlama gelmedi. Size dördüncü kez anlatıyorum. O arkadaş da hayatta.”

Özdağ’dan tepki: “FETÖ’cüsü, papazoğlu’cusu…”

Video, sosyal medyada kırpılarak yayılınca Özdağ’ın bu sözleri doğrudan kendisinin Akşener’den duyduğu zannedildi. Birçok medya kuruluşu da Özdağ’ın anlattıklarını, Özdağ’ın doğrudan Akşener’den duyduğu şeklinde haberleştirdi.

Özdağ, X hesabından şöyle yazdı:

“Bazı basın ahlakından yoksun, siyasal ahlaksız trol sosyal medya yapıları, FETÖ’cüsü, papazoğlu’cusu, Mine Özbek’e verdiğim söyleşideki bir bölümü bilerek, isteyerek ve ahlaksızca benim ifade etmediğim şekilde veriyorlar. İşte benim söylediğim aşağıda. Üstelik bu konuyu son 3.5 senede belki 10 kez tv’lerde açıkladım.”

Akşener, Cumhurbaşkanı adaylarındandı

2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın karşısındaki adaylardan biri de dönemin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di.

Akşener, yüzde 7,29 oy oranına ulaşarak Erdoğan, Muharrem İnce ve Selahattin Demirtaş’ın ardından dördüncü olmuştu.

- Advertisment -