Ana SayfaHaberlerZorlu, protestolara ve boykot listesine girmesine neden olan İsrail’deki enerji yatırımlarını sattı

Zorlu, protestolara ve boykot listesine girmesine neden olan İsrail’deki enerji yatırımlarını sattı

Zorlu Enerji, İsrail’in elektrik ihtiyacının yüzde 7’sini karşılayan İsrail’deki enerji şirketlerindeki ortaklıklarını sattı. Şirket KAP’a gönderdiği açıklamada gerekçe olarak “çevresel etkileri azaltma”yı gösterdi. Zorlu Holding, İsrail’deki yatırımları yüzünden BDS’nin boykot listesine alınmış, Filistin destekçisi gruplar Zorlu AVM önünde protestolar düzenlemişti.

Zorlu Enerji, İsrail’de doğrudan ortak olduğu Ezotech Electric Ltd., Solad Energy Ltd. ve Adnit Real Estate Ltd. şirketlerinin satışına karar verdi. 

Şirketin CEO’su Sinan Ak yaptığı açıklamada “İsrail’de her birine %42,15 oranında ortağı olduğumuz Ezotech, Solad ve Adnit şirketlerindeki hisselerimizin satışı ve pay devirlerine yönelik sözleşmelerimizin imzalarını tamamladık.” dedi. 

Ak açıklamalarının devamında hisselerin Ezotech’in ortağı olduğu Edeltech Ltd. şirketine geçeceğini söyledi.

Şirketin ortağı olduğu bu santraller, yıllık 1000 MW’ın üzerinde elektrik üreterek İsrail’in enerji ihtyiacının yaklaşık 7’sini karşılıyordu.

2

KAP’taki rapora göre satışın gerekçesi “çevresel etkileri azalatmak”

Protestoların odağı olmuştu

Filistin’de İşgale Son Kampanya Grubu, İsrail’de enerji yatırımları olan Zorlu Holding’i İstanbul’daki Zorlu Center önünde toplanarak protesto etmişlerdi. Yine İsrail’deki yatırımlarından ötürü BDS’nin boykot listesinde yer almıştı.

- Advertisment -