Ana SayfaHaberlerAteşkes bitti, İsrail öldürmeye devam ediyor. Biden’ın Gazze politikasına onay yüzde 32

Ateşkes bitti, İsrail öldürmeye devam ediyor. Biden’ın Gazze politikasına onay yüzde 32

Ateşkes bir hafta sonra bozuldu. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesi Cumartesi sabahı yoğun İsrail bombardımanına maruz kaldı. Gazze Sağlık Bakanlığı en az 178 kişinin İsrail saldırılarında öldüğünü duyurdu. Gallup’un anketine göre Amerikalıların sadece yüzde 32’si Biden’ın Gazze politikasını onaylıyor.

7 günlük geçici ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gazze’nin güneyinden İsrail’e de roketler atıldı.

Birleşmiş Milletler’in İşgal Altındaki Filistin Toprakları Özel Raportörü Francesca Albanese, BBC’ye verdiği demeçte ateşkesin sona ermesinin “ciddi bir hata” olduğunu söyledi.

Albanese, “Gazze’deki insanların içinde bulunduğu insani felaket göz önüne alındığında bu sorumsuzluktur” dedi ve ekledi:

“Gazze’deki nüfus daha fazla şiddete, daha fazla bombalamaya dayanamaz.”

Gallup tarafından yayınlanan yeni bir anket, Amerikalı katılımcıların sadece yüzde 32’sinin Biden’ın Gazze’deki savaşı ele alış biçimini onayladığını gösteriyor.

Anket Perşembe günü, ateşkesin uzatılmasına yönelik görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri harekatını yeniden başlatmasından sadece bir gün önce yayınlandı.

18-34 yaş arası Amerikalılar arasında Biden’ın çatışmayı ele alışına destek yüzde 22’ye düşüyor.

- Advertisment -