Ana SayfaHaberler4 saatlik görüşmenin sırrı: Şimşek, CHP’li Karatepe’ye iki ayrı sunum yaptı

4 saatlik görüşmenin sırrı: Şimşek, CHP’li Karatepe’ye iki ayrı sunum yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’li Yalçın Karatepe arasındaki görüşmenin 4 saat 15 dakika sürmesinde Şimşek’in Karatepe’ye iki ayrı sunum yapmasının etkisi oldu. İlk sunumunda uygulanan sıkı para politikasının ayrıntılarını anlatan Şimşek, ikinci sunumunda Türkiye’deki asgari ücretli ve emeklilerin durumunu geçmişten günümüze tablolarla ve dünya örnekleriyle karşılaştırdı. Şimşek’in Karatepe’ye hükümetin sıkı para politikasında kararlı olduğunu, taviz verilemeyeceğini “Bu politika uygulanacak ve enflasyonda öngördüğümüz düşüş gerçekleşecek” mesajıyla verdiği öğrenildi.

CHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu olan Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in buluşması hükümet ile CHP’nin ekonomi politikalarının tam anlamıyla masaya yatırıldığı bir toplantıya dönüştü. 

Toplantının 4 saat 15 dakikayı bulmasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iki ayrı sunum yapmasının rol oynadığı öğrenildi. 

İlk sunumunda göreve başladığı Haziran 2023’ten sonra uygulamaya konulan sıkı para politikasının ayrıntılarını Karatepe ile paylaşan Şimşek, ikinci sunumunda muhalefetin sürekli gündemde tuttuğu asgari ücretliler ve emeklilerin maaşları konusunda Türkiye’de dünden bugüne neler yapıldığını dünyadaki örnekleriyle tablolar eşliğinde gündeme getirdi. 

Şimşek; hükümetin sıkı para politikasında kararlı olduğunu, taviz verilemeyeceğini dile getirirken “Bu politika uygulanacak ve enflasyonda öngördüğümüz düşüş gerçekleşecek” mesajı verdi. 

“Ufukta zam yok” 

Şimşek’le görüşmesinde kendisinin de bir sunum yaptığını duyuran Yalçın Karatepe, özellikle asgari ücrete ve emekli maaşlarına artışı zorunlu gördüklerine ilişkin düşüncelerini Şimşek’le paylaştıklarını söyledi. 

Karatepe; Şimşek’ten “Sıkı para politikasından ödün yok” karşılığı geldiği için “4 saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışta bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük”  açıklaması yapmak durumunda kaldı. Karatepe’nin bu açıklaması siyaset kulislerine “Ufukta zam yok. Acı reçete; gün geçtikçe daha da acı olacak” değerlendirmeleriyle yansıdı. 

Karatepe, tarımsal destek konusundaki düşüncelerini de Şimşek’le paylaştıklarını anlatırken 2006 yılından bu yana ödenmesi gereken yaklaşık 90 milyar dolarlık desteğin ithalata kaydığını söyledi.Karatepe vergide adaletin sağlanmasına yönelik görüş ve eleştirilerinin de toplantıda dile getirildiğini söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Karatepe’ye, yeni vergi paketi üzerindeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisini verdiği, paketin çok yakında meclis gündeminde olacağını dile getirdiği öğrenildi. 

TBMM; yeni vergi paketi TBMM’de kabul edilmeden tatile giremeyecek. 

- Advertisment -