Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Sezgin Baran Korkmaz, “Haberlog”u satın mı aldı?: Haber tweetleri...

ÖZEL HABER | Sezgin Baran Korkmaz, “Haberlog”u satın mı aldı?: Haber tweetleri atan hesaptan SBK paylaşımları ve çelişkili açıklamalar

Haber tweetleri atan “Haberlog” hesabı, Sezgin Baran Korkmaz’ın katıldığı yayından kesitleri “destekleyici” mesajlarla paylaştı. Hesap aynı günlerde, “ekibimiz genişliyor” paylaşımları yaptı ve gazeteci Rojda Altıntaş’ın “aralarına katıldığını” duyurdu. İki gün sonra Korkmaz, Altıntaş’a, kendisi aracılığıyla 3 milyon TL yardım dağıtma talebi ileten tweet attı. Ardından Haberlog’dan çelişkili açıklamalar geldi. Haber sitesi kurma hazırlıklarındaki Haberlog’da çalışmaya başlayan Mediha Olgun ve Rojda Altıntaş, konu hakkında Serbestiyet’in sorularını yanıtlamak istemedi. Mediha Olgun, Haberlog’dan ayrıldığını açıkladı.

Güneydoğu’dan paylaştığı haberlerle bilinen “Haberlog” X hesabının Sezgin Baran Korkmaz’ın katıldığı yayınla ilgili “Bir ülke yalan üzerinden Sezgin Baran Korkmaz’ı linç etti. Adamın tek açıklaması algıyı paramparça edip gerçeği ortaya çıkardı” gibi tweetler atılması dikkat çekti. Aynı gün o zamana kadar bir muhabiri olduğu izlenimi vermeyen Loghaber, gazeteci Rojda Altıntaş’ın aralarına katıldığını duyurdu. İki gün sonra Korkmaz, Altıntaş’a, kendisi aracılığıyla Diyarbakır’daki çocuklar için 3 milyon TL’lik yardım dağıtma talebi ileten tweet attı.

Kara para aklamakla suçlanan ve 2021’de tutuklandığı Avusturya’dan iade edildiği ABD’de Ağustos 2023’te tahliye edilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, önce X hesabından yaptığı paylaşımlar ardından da gazeteci Fatih Altaylı’nın Youtube kanalına konuk olduğu yayınla gündeme geldi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın, Fatih Altaylı’ya konuk olduğu yayınla ilgili, Twitter’da (X) özellikle Güneydoğu’dan haber içerikli paylaşımlarla tanınan Haberlog hesabından atılan tweetler dikkat çekti.

“Rating rekoru kıracağı düşünülüyor”

Haberlog, Korkmaz’ın hesabını alıntıladığı, “İş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’yla Teke Tek programından fotoğraf paylaştı. Basın camiasında bu programın rating rekoru kıracağı düşünülüyor” mesajıyla bir önceki akşamdan duyurdu.

“Adamın tek bir açıklaması algıyı paramparça edip gerçeği ortaya çıkardı”

Ertesi gün ise yayından 15 dakikalık uzun bir kesit, haber dilinden uzak bir şekilde şu mesajla paylaşıldı:

“Bir ülke hep bir oldu, yalan üzerinden iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ı linç etti. Adamın tek bir açıklaması algıyı paramparça edip gerçeği ortaya çıkardı.”

Yine aynı gün yayından 7 dakikalık bir kesit daha paylaşıldı ve Korkmaz’ın yayında dile getirdiği bazı iddialarla ilgili şöyle yazıldı:

“Av. İlhan Cihaner ve Av. Mustafa Ateş’in FETÖ borsası kurdukları belgeleri ile ortaya çıktı. İki avukatın Borajet olayıyla ne ilgisi var? Yaşananları iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’ya anlattı…”

Sezgin Baran Korkmaz’dan gazeteciye: “Senden bir ricam olacak…”

Korkmaz’ın Altaylı’ya konuk olduğu aynı 7 Eylül günü, o zamana kadar tweet paylaşımları dışında bir gazetecilik faaliyeti olmayan, bir muhabiri olduğuna dair bir bilgi ve izlenim bulunmayan, yöneticisi veya çalışanı olarak görünürde kimsenin olmadığı Haberlog hesabından, “Haberlog ekibinin büyümesiyle birlikte, gazeteci Rojda Altıntaş da aramıza katıldı. İlk görev yeri Diyarbakır oldu. Kendisine başarılar diliyoruz” tweeti atıldı.

Gazeteci Rojda Altıntaş da bu paylaşımı alıntılayarak, Haberlog’un bir patronu olmadığını vurgulayarak şöyle yazdı:

“Haberlog ile birlikte, artık bir patronum olmadan, bağımsız gazetecilikte daha güçlü adımlarla ilerleyeceğim. 4 aylık aranın ardından mikrofonu yeniden elime aldım ve bugün Diyarbakır’dayım. Gerçek neyse o.”

Rojda Altıntaş’ın, o gün henüz cansız bedeni bulunmamış ve arama çalışmaları devam eden 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili yayınları Haberlog hesabından paylaşıldı. Narin’in cansız bedeninin bulunduğu ertesi gün ve sonraki günlerde de konuyla ilgili yayınları devam etti.

Bir gün sonra, 9 Eylül günü ise Haberlog’dan hakkında paylaşımlar yapılan Sezgin Baran Korkmaz, Rojda Altıntaş’ın bir tweetini alıntılayarak şunları yazdı:

“Sevgili Rojda Altıntaş, Narin’in bulunması ve sağ salim evine geldiğinin müjdesini bana verecek kişiye ödül vereceğime söz vermiştim. Ne yazık ki alçaklar karanlık dehlizlerde kıydılar yeğenime.

Senden bir ricam olacak; aydınlık yarınlara topluma ve vatana hayırlı birer evlat olabilmeleri için onlara bilimin ışığında küçük de olsa okul ihtiyaçlarını karşılaman için kabul edersen Amerika’daki avukatlarım sana 3 milyon TL gönderecek.

Özel bir ricam daha var senden; çocuklara renkli boya kalemleri ile Yaşar Kemal’in ‘Kalemler” kitabını alırsan benim adıma sana minnettar olurum.”

“Çocuklara uzattığınız bu anlamlı el, onların geleceğe dair umudu öğrenmesine vesile olacak”

Rojda Altıntaş da bu paylaşımı alıntılayarak şunları yazdı:

“Narin’in kaybı hepimizin yüreğinde derin bir iz… Çocuklara uzattığınız bu anlamlı el, onların geleceğe dair umudu öğrenmesine vesile olacak. Yaşar Kemal’in ‘Kalemler’ öyküsünde dediği gibi, “Bir çocuğun eline kalem verdiğinizde ona dünyayı değiştirme gücünü de vermiş olursunuz.” Bu umudu, çocukların kalplerine yeşertmek için buradayım. @SezginBaran_

Sezgin Baran Korkmaz’a bu karşılığı vermesi nedeniyle bazı takipçilerinden tepki alan Rojda Altıntaş, daha sonra attığı tweette şöyle yazdı:

“Baran Bey’in vakfıyla görüştük, ihtiyaç sahibi köyleri bildireceğim ve kırtasiye ödemeleri Amerika’daki avukatı tarafından doğrudan kırtasiyelere yapılacak.”

Rojda Altıntaş, Sezgin Baran Korkmaz’ın Diyarbakır’daki çocuklar için göndereceğini duyurduğu paranın doğrudan kırtasiyelere ödeneceğini duyurduğu ikinci paylaşımı sonrasında da bazı takipçilerinden tepki almaya devam etti.

“Sezgin Baran Korkmaz’la görüşmedim”

Konuyla ilgili 13 Eylül’de ulaştığımız Rojda Altıntaş, bu konu hakkında konuşmak istemediğini ve Sezgin Baran Korkmaz’la telefonda veya yüz yüze hiçbir görüşme yapmadığını söyledi.

“Haberlog’un 3 Eylül itibariyle eski sahipleriyle hiçbir bağlantısı kalmamıştır”

Rojda Altıntaş’la görüşmemizden saatler sonra Haberlog hesabından bir açıklama paylaşıldı.

Haberlog’un 3 Eylül itibariyle eski sahipleriyle bir bağlantısı kalmadığı belirtilen açıklama, gazeteci Mediha Olgun’un hesabı alıntılanarak paylaşıldı. Hesaptan duyurulan açıklama şöyle:

“HaberLog’un, 3 Eylül 2024 tarihi itibariyle eski sahipleri, yönetici ve çalışanlarıyla hiçbir bağlantısı kalmamıştır. Bu tarihten itibaren Haberlog artık; yöneticisinden gazetecisine, ofis boyundan idarecisine kadar büyük bir ekibe aittir ve bu ekip her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Yakında yeni açılımlarla karşınızda olacağız. Özgür, özgün ve bağımsız haberler için bizi izlemeye devam edin. @olgun_mediha”

Mediha Olgun konuşmak istemedi

Haberlog hesabından paylaşılan bu açıklama sonrası konuyla ilgili ulaştığımız Mediha Olgun da Sezgin Baran Korkmaz ve Loghaber arasında bir ilişki olup olmadığı sorumuz üzerine konu hakkında konuşmak istemediğini söyledi.

Öncekini reddeden açıklama: “Haberlog el değiştirmedi”

Haberlog’dan önceki gün (16 Eylül) yeni bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada ise 4 gün önce yapılan açıklamadan tamamen farklı olarak Haberlog’un hiç el değiştirmediği, Mediha Olgun ile Rojda Altıntaş’ın Haberlog bünyesine dahil edildiği iddia edildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“HaberLog X hesabı hiçbir şekilde el değiştirmemiş ve kurucu sahiplerindedir. Mediha Olgun ve Rojda Altıntaş’ı kendi bünyemize aldığımız muhabirlerlerimizdir. Kapımız kendi alanında etkin tüm gazetecilere açıktır.”

4 gün önceki açıklama silindi

Bu sırada hesaptan 4 gün önce yapılan “HaberLog’un, 3 Eylül 2024 tarihi itibariyle eski sahipleri, yönetici ve çalışanlarıyla hiçbir bağlantısı kalmamıştır” ifadesinin yer aldığı açıklamanın ise silinmesi dikkat çekti.

https://twitter.com/LogHaber/status/1834616663993418057

Haberlog hesabından 13 Eylül’de atılan tweetin linkine tıklayınca “Üzgünüz, bu gönderi silindi” yazısı çıkıyor.

Mediha Olgun: “Haberlog’dan ayrılmış bulunuyorum”

Yeni açıklamanın hemen ardından DEM Parti’yle ilgili sert eleştiriler yaptığı bazı eski tweetleri gündeme getirilen Mediha Olgun da Haberlog’dan ayrıldığını duyuran bir tweet attı.

Ancak Mediha Olgun’un tweetinin altına birçok kişi, ayrılık kararını inandırıcı bulmadığını belirten paylaşımlar yaptı.

“Haberlog’u takibi bırak” kampanyası

Sayfanın eski takipçileri “Haberlog’u takibi bırak” kampanyası başlattı.

Haberlog haber sitesi de kuruluyor

Henüz yalnızca X üzerinden yayın yapmaya devam eden Haberlog’un haber sitesi kurma çalışmasının devam ettiği ve Youtube başta olmak üzere farklı dijital mecralardan da yayınlara başlayacağı öğrenildi.

- Advertisment -