Ana SayfaHaberlerSON DURUM | Hizbullah, Netanyahu’nun evine drone ile saldırdı; patlama meydana geldi,...

SON DURUM | Hizbullah, Netanyahu’nun evine drone ile saldırdı; patlama meydana geldi, Netanyahu çifti evde değildi

İsrail medyası: Netanyahu'nun Kayserya'daki evine Hizbullah drone ile saldırdı. Patlama sırasında Netanyahu ve eşi evlerinde değildi. İddialara göre saldırıda iki kişi öldü. Üst düzey bir İsrail hükümet yetkilisi: "İran, İsrail Başbakanını öldürmeye çalıştı."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kuzey İsrail’de bulunan Kayserya’daki evine, Cumartesi günü bir drone fırlatıldı. Netanyahu’nun sözcüsü, başbakanın ve eşinin olay sırasında bölgede olmadığını ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

İsrail ambulans servisi ve polis, Kayserya’da patlamalar duyulduğunu ve Netanyahu’nun tatil evinin bulunduğu bu sahil kasabasında can kaybı olmadığını bildirdi. Bölgede iki can kaybının yaşandığı iddia ediliyor.

Hizbullah veya başka bir grup, şu ana kadar drone saldırısını üstlenmedi.Lübnan’dan ateşlenen diğer iki drone, içeri giremeden hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü. Tel Aviv bölgesinde sirenlerin çalmasına yol açan bu saldırı, İsrail ordusunun müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Ayrıntılar geliyor.

Netanyahu’dan videolu yanıt: Diriliş savaşımızda sona yaklaşıyoruz

Netanyahu, saldırının ardından videolu bir mesaj yayınladı.

Videoda, “Sayın Başbakan, nasıl gidiyor?” sorusu üzerine Netanyahu şöyle yanıt veriyor:

“Sinvar’ı ortadan kaldırdık. Diriliş savaşımızda sona yaklaşıyoruz. Askerlerimizle, komutanlarıyla ve vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Hayır, hiçbir şey onları caydıramaz, zafere kadar devam edeceğiz.”

- Advertisment -