İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, İsrailli sivil toplum kuruşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Suriye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Saar, İsrail’in Kürtleri desteklemek adına diplomatik müdahalelerde bulunduğunu vurgulayarak uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.
Saar şöyle konuştu:
“Dünya çapında dışişleri bakanlarıyla yaptığım görüşmelerde uluslararası toplumun Kürtlere karşı sorumluluğunu vurguladım.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’de Kürtlerin özerkliğini ortadan kaldırmaya yönelik açık tehditleri var. İsrail, Kürtleri savunmak için askeri bir eylemde bulunmamış olsa da onları desteklemek ahlaki ve diplomatik bir zorunluluktur. Kürtler Batı yanlısı ve dost bir gruptur ve biz onların yanında durmalıyız.
Dışişleri bakanlarıyla yaptığım görüşmelerde, onlara ‘Filistin meselesine verdiğiniz ilginin yüzde birini Kürtlere verin’ dedim.
İsrail’in Kürtlerle olan bağları, Dürzi toplumuyla olan ilişkisine benziyor. Onların yanında durmak hem ahlaki hem de diplomatik olarak bir ilke meselesidir.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.