Ana SayfaHaberlerAlaçam’ın adli tıp raporu: Darp veya zehirlenme yok

Alaçam’ın adli tıp raporu: Darp veya zehirlenme yok

İmamoğlu’na “casusluk” suçlamasının kilit ismi Hüseyin Gün’ün, “manevi annem” dediği Seher Erçili Alaçam’ın 2022’deki ölümüyle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yeniköy’deki evinin havuzunda ekiplerce bulunan ve hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden Alaçam’ın ölümüne ilişkin adli tıp raporuna göre, Alaçam’la ilgili herhangi bir darp ve zehirlenme belirtisi yok.

İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun “casusluk”la suçlandığı soruşturmanın kilit ismi Hüseyin Gün’ün, ifadelerinde bahsi geçen ve manevi annesi olduğunu söylediği Seher Erçili Alaçam’ın 2022 yılındaki ölümünün şüpheli olduğuyla ilgili iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Yeni Şafak’tan Erdal Kılınç’ın haberine göre; Adli Tıp Kurumu raporu, Alaçam’ın şüpheli bir şekilde öldüğü veya öldürüldüğü iddialarını doğrulamıyor.

Rapora göre, 24 Temmuz 2022 tarihinde Yeniköy’deki evinin havuzunda sağlık sorunları yaşayan Alaçam, ekiplerce hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran Alaçam’ı sağlık ekiplerinin yeniden canlandırmaya çalıştığı ancak hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Darp ve zehirlenme delili bulunamadı

Adli Tıp Kurumu İstanbul Morg İhtisas Dairesi’nce Alaçam için otopsi işlemi yapıldığı, 25 Temmuz 2023 tarihinde de kesin ölüm sebebini bildiren mütalaanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği ortaya çıktı.

Alaçam’ın ölü muayenesi ve otopsisi alınarak örnekler laboratuvarda incelendi. Yapılan incelemede, darp ve zehirlenmeyle öldüğüne ilişkin tıbbi bir delil bulunamadı. Rapora göre Alaçam, kalp damar hastalığı sonucu hayatını kaybetti.

Kırık ve morluklar canlandırma ve kalp masajı sırasında oluştu

Adli Tıp Kurumu raporuna göre, göğüs kafesi ve kaburgasında oluşan kırık, bu canlandırma işlemi sırasında gerçekleşti.

Ayrıca iddia edildiği gibi vücudunda oluşan morluklar ise herhangi bir darp sonucu değil, yine kalp masajı sırasında oluştu.

- Advertisment -