Bombalı saldırının ardından Ankara'da yaşadığını söyleyen James Taylor isimli İngiliz müzisyenin, Facebook hesabından paylaştığı "Charlie oldunuz, Paris oldunuz, peki Ankara olacak mısınız?" sorusunu içeren yazısı sosyal medyada ve batı basınında büyük yankı uyandırdı. İngiliz Independent gazetesi ve Amerikan Newsweek dergisi tarafından da yayınlanan ileti sosyal medyada birkaç saat içinde onbinlerce kez paylaşıldı. Taylor'ın yazısı şu şekilde:
"Türkiye'yi bilmeyenlere ya da bu patlamaların kendilerine çok uzak olduğunu düşünenlere sesleniyorum. Belki bu yazdıklarım gözlerinizi açar.
Bu akşam yaşanan patlama, şehrin en kalabalık bölgelerinden birinde, birçok otobüs durağının bulunduğu, insanların evlerine gitmeyi beklediği, gece eğlenmek için geldiği, parkta oturup çay içtiği bir noktada gerçekleşti.
Northampton'ın Drapery bölgesindeki Debenhams mağazasının önünde, Birmingham'da New Street'te ya da Londra'daki Piccadilly Circus kavşağında bir bomba patlamasıyla aynı şey.
Orada olduğunuzu düşünebiliyor musunuz? Her gün önünden geçtiğiniz yerlerin, her gün beklediğiniz otobüs duraklarının, her gün geçtiğiniz yolların yok edildiğini bir düşünün.
Kurbanları düşünebiliyor musunuz? Otobüse yetişmeye çalışan gençleri, şehirde dolaşan yaşlıları, kahkahalarla ve sosyalleşerek geçen uzun, güneşli bir günün ardından taksi bekleyen insanları…
Şimdi bu insanların İngiliz olduklarını, saldırının da İngiltere'de yaşandığını düşünün. Her gün işe giderken gördüğünüz, tıpkı sizin ve benim gibi normal, mutlu insanlar. Aileler, polis memurları, öğrenciler, sanatçılar, çiftler… Belki arkadaşlarınız… Bu insanlar da onlardan farklı değil. Tek farkları Türk olmaları, o kadar.
Pek çok insanın düşündüğünün aksine, Türkiye, Orta Doğu değil. Ankara da bir savaş bölgesi değil. Tıpkı diğer Avrupa başkentleri gibi normal, modern, hareketli bir şehir. Ve Kızılay da bu kentin tam kalbinde bir meydan.
Londra'da, New York'ta, Paris'te yaşanan terör saldırılarına bakıp kurbanlara üzülmek çok kolay. Peki, neden aynısı Ankara için geçerli değil? Ankara'nın bu şehirlerden hiçbir farkı olmadığını anlamadığınız için mi? Türkiye de Suriye, Irak ya da iç savaş halindeki diğer ülkeler gibi ağırlıklı olarak Müslüman bir nüfusa sahip olduğundan burada da durumun aynı olduğunu düşündüğünüz ve "O ülkeleri umursamıyorum, Türkiye neden umurumda olsun?" dediğiniz için mi? Ankara'daki saldırıların sizi etkilediğini düşünmüyor ya da Paris ve Londra saldırılarında hissettiğiniz acıyı burası için de hissedemiyorsanız, belki de durup neden böyle hissettiğinizi bir düşünmelisiniz. Türkiye, gerçekten harika insanların yaşadığı muhteşem bir ülke. Hayatımda hiç buradaki kadar hoş karşılanmamış, kendimi mutlu ve güvende hissetmemiştim.
Ankara 18 aydır benim evim ve öyle olmaya da devam edecek.
Charlie oldunuz, Paris oldunuz. Peki, Ankara olacak mısınız?"