Ana SayfaHaberlerEkonomiFT: Erdoğan, halkın ekonomiden memnun olmadığını söyleyen AK Parti’den bir isme “Yalan...

FT: Erdoğan, halkın ekonomiden memnun olmadığını söyleyen AK Parti’den bir isme “Yalan konuşuyorsun, ben sokağı senden iyi bilirim” dedi

Financial Times’da (FT) kaleme alınan yazıda, Erdoğan’ın partideki ve hükümetteki bazı kişilerin sorunları abarttığına inandığı, “halk ekonomiden memnun değil” diyen bir AK Partili ismi “Yalan konuşuyorsun, ben sokağı senden iyi bilirim” diyerek öfkeyle başından savdığı dile getirildi. FT’den Laura Pitel’e konuşan Avrupalı bir diplomat ise, muhalefetin 2023 için iyimserliğini “Rüya görüyorlar, kaç otokrat daha önce öylece çekilmiş” diye yorumladı.

Financial Times’daki Laura Pitel imzalı “Zayıf Türkiye ekonomisi Erdoğan’ı devirecek mi?” başlıklı haber, ismini açıklamayan bir AK Parti üyesine dayandırılan bir anekdotla başlıyor:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidar partisinden yürekli bir isim, halkın ekonomi konusundaki hoşnutsuzluğunun arttığını yüzüne söyleme cesareti gösterince Erdoğan, ‘Yalan söylüyorsun. Sokağı senden daha iyi biliyorum’ diyerek öfkeyle başından savdı. Halen parti üyesi olan bu kişiye göre, Erdoğan partideki ve hükümetteki bazı kişilerin sorunları abarttığına inanıyor.”

Pitel, muhalefetin seçimleri kazanacağına giderek daha fazla inandığına ve anketlerin de benzer sonuçlar verdiğine dikkat çekerken, “Çevresi dalkavuklarla çevrili ve sağlığı hakkında söylentiler dolaşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rota değiştir diyenleri dinlemiyor veya dinleyemiyor” diye yazdı.

“Rüya görüyorlar. Kaç otokrat öylece geri çekildi?”

Öte yandan FT’ye konuşan Avrupalı bir diplomat, muhalefetin seçimler konusundaki iyimserliğini “rüya görüyorlar” diye yorumladı. Pitel yazısında, bu diplomatla konuşmasını şöyle özetledi:

“Muhalefet, Erdoğan döneminin sona erdiği konusunda iyimserlik içindeyken, birçok yabancı gözlemci karamsar. Avrupalı ​​bir diplomat, ‘Rüya görüyorlar’ diyor. ‘Daha önce öylece geri çekilmiş kaç otokrat geliyor akıllarına?’”

- Advertisment -