Ana SayfaHaberler“Benjamin Franklin mezarında ters dönebilir: Hazine ‘altın günü’ yapacak”

“Benjamin Franklin mezarında ters dönebilir: Hazine ‘altın günü’ yapacak”

Eski AK Parti Milletvekili ve Gelecek Partisi Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Turhan sosyal medya hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin hafta sonu iş dünyasına yaptığı sunumda dile getirdiği önlemlerden birinin “Primli/avantajlı koşullarla altın toplama kampanyası” olduğunu duyurarak şu yorumu yaptı:

“Özellikle ikinci önlem açıklanınca 100 dolarlık ABD banknotunun üzerinde resmi olan Benjamin Franklin, mezarında ters bile dönebilir. Zira doların belini kıracak önlem şu: ‘Primli/avantajlı koşullarla altın toplama kampanyası.’ … Hazine ‘altın günü’ yapacak, daha ne olsun?”

Turhan, Bakan Nebati’nin sunumundaki ilk madde olduğunu söylediği dövize endeksli tahvil ihracıyla ilgili bir haberi de şu mesajlarla paylaştı:

“Harika bir fikir (!) Kimin aklına gelirdi ki? Hazine’nin yükümlülüklerinin yüzde 60’ı döviz ve altın cinsinden. Bunu biraz daha artırırsak sorun çözülür. Çivi çiviyi sökermiş…

“Bu ‘müthiş’ önlemi duyunca dolar korkusundan tir tir titremiştir eminim (!) … Bazen, ‘acaba dolarizasyona tavan yaptırmak, TL’yi tümden devreden çıkarmak mı isteniyor’ diye düşünmeden edemiyor insan.”

- Advertisment -