Ana SayfaDış Haber“Ne yazık ki İsrail için Türk polisinden gaz bombası yedik. Çok acı...

“Ne yazık ki İsrail için Türk polisinden gaz bombası yedik. Çok acı ama gerçek”

İsrail’in Gazze’de hastane vurmasının ardından birçok şehirde protesto gösterileri vardı. Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan grup ile polis arasında arbede yaşanırken, İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu önünde polis göstericilere TOMA, gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Protestocular ise şaşkın ve tepkiliydi: “Ailesiyle gelmiş insanlar, çoluk çocuk ara sokaklara kaçtılar ama onlarda çok etkilendi maalesef. Barikatın önündekiler neyse de yolun karşı şeridinde kaldırımda duranlara niye!”, “Polis bu akşam tüm şovunu bize uyguladı”, “Hükümet bizden olsa da böyle bir zulüm yaşamasaydık keşke”, “Bu soykırım için Lübnan ayakta, Ürdün ayakta, Filistin ayakta, İstanbul da ayaktaydı gaz yedik evimize dönüyoruz...” “Ne yazık ki İsrail kafiri için Türk polisinden gaz bombası yedik. Çok acı ama gerçek.” “En öndeydik. Yoğun gaz yedik. Arbede sırasında düştüm. Omzum çok ağrıyor, kımıldayamıyorum.”

İsrail’in Gazze’de bulunan Ahli Arap hastanesini vurması ve saldırı sonucunda en az 500 kişinin hayatını kaybetmesi dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de protesto edildi.

Türkiye’de İzmir, Van, Edirne, Sakarya, Konya gibi şehirlerin yanı sıra büyük protestoların merkezi İstanbul’da Levent’teki İsrail Konsolosluğu önü ve Ankara’da İsrail Büyükelçiliği önüydü.

İsrail’in saldırısını protesto etmek için bu iki noktaya giden çok sayıda vatandaşla polis arasında gerginlikler yaşandı.

İlerleyen saatlerde İsrail’in İstanbul Başkansolosluğu önünde toplanan gruba polis toma ile müdahale etti.

Saadet Partisi’nin yaptığı açıklamaya göre ise parti yöneticilerinden Nuri Tüfekçi’nin babası gaz bombasından etkilenmesi nedeniyle kalp krizi ve hayatını kaybetti.

Eyleme katılanlar, polisin plastik mermili, biber gazlı, TOMA’lı müdahalesinden şaşkındı.

“Sağlam gaz yedik. Oradan uzaklaşmamıza rağmen 200-250 metre ilerilere bile gaz bombaları atıldı. Ailesiyle gelmiş insanlar, çoluk çocuk ara sokaklara kaçtılar ama onlarda çok etkilendi maalesef. Barikatın önündekiler neyse de yolun karşı şeridinde kaldırımda duranlara niye!”

“Gaz, ses bombası, işaret fişeği, paintball mermisi polis bu akşam tüm şovunu bize uyguladı. Hükümet bizden olsa da böyle bir zulüm yaşamasaydık keşke”

“Aksam Gazze icin konsolosluk önüne gittik Ortalama şunlar ýasandı; Gaz yedik, ortamda ki tuhaflık aklımızı karıştırdı, gördüklerimiz üzdü, bol soslu provakasyon cümleleri havalarda uçustu,saçma sapan tipler ve nur yüzlü amcalar birbirine karıştı. Velhasıl, olmadı..”

“Ne yazık ki İsrail kafiri için Türk polisinden gaz bombası yedik. Çok acı ama gerçek.”

“En öndeydik. Yoğun gaz yedik. Arbede sırasında düştüm. Omzum çok  ağrıyor, kımıldayamıyorum.”

“Bu soykırım için Lübnan ayakta, Ürdün ayakta, Filistin ayakta, İstanbul da ayaktaydı gaz yedik evimize dönüyoruz…”

“Gerçekten utanç vesikası bugün polisin yaptığı. Alandan ayrılmaya giderken bile gaz yedik. Kaç kişi düştü yere, kimisi kendini kaybetti. Yaşlısı genci bebeği varken sanki devlete karşı eylem yapıyormuşuz gibi muamele görmemiz rezalet.”

“Boğdunuz yeter yav! Utanmıyor musunuz? Yazıklar olsun. Halk polisi protesto ediyor. Ama şunu ifade edeyim; Bugün biraz daha huzurluyuz, en azından sloganların ötesine geçtik. En azından Filistin için gaz yedik.”

- Advertisment -