Ana SayfaDış HaberLe Pen, Fransa’da seçimler için solun kurduğu ittifaka "İslami-solcu blok” dedi

Le Pen, Fransa’da seçimler için solun kurduğu ittifaka “İslami-solcu blok” dedi

AP seçimlerinde partisi Ulusal Cephe’nin birinci çıkmasının ardından Le Figaro’ya konuşan Marine Le Pen, aralarında Boyun Eğmeyen Fransa’nın lideri Melenchon’un da olduğu sol partilerin İkinci Dünya Savaşı’nda kurulan Nazi karşıtı Halk Cephesi adıyla, erken seçimde ittifaka gitmesine “ülke için iğrenç” dedi. Sol bloku İslamcılıkla suçladı: “İslami-solcu blok” tüm özgürlüklerimizin ortadan kalkmasını savunuyor.”

Le Pen, Figaro’nun “Erken seçim kararının ardından üç blok ortaya çıkıyor: birleşik bir sol, zayıflamış bir Macronist merkez ve Ulusal Cephe ile merkez sağcı Éric Ciotti arasındaki ittifak. Fransız siyasi manzarasında sağın yerini aldınız mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Sol-sağ ayrımının geri döndüğünü düşünmüyorum. Ulusal Cephe, vatansever bir partidir ve amacı, ister sağcı ister solcu olsun, herhangi bir kategoriye sokulmasına izin vermemektir. Dolayısıyla, milliyetçiler, yani ulusun tüm ayrıcalıklarıyla vazgeçilmez olduğuna inananlar ile enternasyonalistler ve küreselciler arasında bir savaş içindeyiz. Diğer iki blok, solcular ve Macroncular, benim post-ulusal vizyon olarak adlandırdığım bir vizyona sahipler. “

- Advertisment -