Ana SayfaDış HaberMatthew Perry: "Öldüğümde ilk olarak Friends dizisi ile değil, alkolizmle mücadelemle hatırlanmak...

Matthew Perry: “Öldüğümde ilk olarak Friends dizisi ile değil, alkolizmle mücadelemle hatırlanmak istiyorum.”

Friends dizisinin Chandler Bing karakterine hayat veren 54 yaşındaki Matthew Perry hafta sonu evinin jakuzisinde ölü bulundu. Matthew Perry, Friends dizisi kadar özel hayatında verdiği bağımlılık mücadelesiyle de tanınıyordu. Perry hayatı boyunca alkolizm ve bağımlılık tedavisine 10 milyon dolar harcamıştı. 2022 yılında ise bağımlılıkla mücadele etmek isteyenlere yardımcı olmak için yaşadığı süreci anlatan bir kitap yazmıştı.

Matthew Perry 90’lı yıllarda popüler olan, hala yeni nesillerin bile severek izlediği Friends dizisinin Chandler Bing’iydi. Chandler dizide esprileri ve sarkastik yaklaşımıyla öne çıkıyordu ve çoğu Friends izleyicisinin favori karakteriydi.

1994 yılında başlayıp 10 yıl süren dizi boyunca Perry esprileriyle izleyicileri güldürürken aslında özel hayatında alkolizm ve bağımlılıkla mücadele ediyor, ciddi sıkıntılar yaşıyordu.

2022 yılında yaşadıklarını Matthew Perry “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” kitabında anlatmıştı.

Perry alkolizminin muhtemel sebebinin 30 günlük bir bebekken ailesinin ona doktor tavsiyesiyle verdiği bir ilaç olduğunu düşünüyordu. Bebekken kolik olmasından ötürü çok ağladığını, ailesiyle gittiği doktorda ona bağımlılık yapacak bir madde olan fenobarbital verildiğini, 30 gün boyunca süren tedavi sırasında çekilen fotoğraflarda bile sarhoş gibi çıktığını söylemişti.

Perry 14 yaşında alkol kullanmaya başlamıştı. İlk deneyimini şu sözlerle anlatıyor: “Hayatımda olmadığım kadar iyi hissetmiştim.Sonunda evime varmış gibiydim. Demek ki normal insanlar böyle hissediyor diye düşündüğümü hatırlıyorum.” Sonraki yıllarda da alkol ile olan ilişkisi için “20. yüzyılda hayattan zevk almamım tek yolu buydu” demişti.

Ünlü olmadan hemen önce belki de hayatında ilk defa dua ettiğini ve duasında “Tanrım, lütfen beni ünlü yap. Sonrasında bana ne istiyorsan yapabilirsin.” dediğini, bu duasından üç hafta sonra Friends’de başladığını ve Tanrı’nın da duasının ikinci kısmını unutmadığını söylemişti. 24 yaşına geldiğinde, adeta Amerikan rüyasını yaşarken bile içindeki boşluğun dolmadığını, hiç bir probleminin çözülmediğini üzülerek görmüştü.

Perry Friends’in çekim süreci boyunca bağımlılığıyla mücadele etmişti. İkinci sezonunun ardından bir film çekim için gittiği Las Vegas’ta jetski kazası geçirmiş ve kendisine ağrıları için vicodin reçetesi verilmişti. Perry vicodine bağımlı hale gelmiş, bu da aşırı miktarda içki içmesine yol açmıştı. Bağımlılığı öyle bir noktaya gelmişti ki yıllar sonra üçüncü ve dördüncü sezon çekimlerini hiç hatırlamadığını söylemişti.

Çekimler esnasında hiçbir zaman alkol almadığını fakat çok defa akşamdan kalma olması sebebiyle yürümekte zorlandığını, ellerinin çok fazla titrediğini, belli olmaması için çok fazla çaba gösterdiğini belirtmişti. Monica ve Chandler’ın düğün sahnesinden sonra da hemen rehabilitasyon merkezine yatmıştı.

Friends izleyicilerinin dizi boyunca Chandler’ın sürekli kilo alıp vermesini fark etmemesi imkansızdı. Kendisi de şu ana kadar diziyi bu sebepten ötürü hiç izlemediğini söylemişti. Çünkü sezon sezon değişen görüntüsü ona sadece yaşadığı zorlukları, bağımlılık evrelerini hatırlatıyordu. 

Matthew Perry “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” kitabını kendisi gibi mücadele edenlere yol göstermek için yazdığını söylemişti ve eklemişti: “Öldüğümde ilk akla gelenin Friends dizisi değil, alkolizmle başa çıkmamın olmasını ve başka insanlara da bu konuda yardım etmemin hatırlanmasını istiyorum.”

Perry geçtiğimiz haftasonu Los Angeles’taki evinde ölü bulundu. Ölüm sebebinin kalp durması olduğu söyleniyor. Evde herhangi bir uyuşturucu madde bulunmadı.

Sevenleri Perry’nin instagram hesabındaki son paylaşımlara dikkat çekiyor ve intihar ihtimalinin üzerinde de duruyorlar. Perry’nin en son instagram paylaşımı ölü bulunduğu jakuziden.

https://www.instagram.com/p/Cyuv2zDrL0r/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

- Advertisment -