Ana SayfaDış HaberNetanyahu televizyona çıktı, Philadelphi Koridoru ısrarını savundu, Hamas ‘belgesi’yle muhalif Savunma...

Netanyahu televizyona çıktı, Philadelphi Koridoru ısrarını savundu, Hamas ‘belgesi’yle muhalif Savunma Bakanı’nı vurdu

Gazze’de 6 rehinenin öldürülmesinin ardından ateşkes için İsrail’de başlayan geniş çaplı protestolar ve grevlerle sıkışan Netanyahu, ateşkesi veto etmesine neden olan Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda asker bulundurma ısrarını anlattı, koridor kontrol edilmezse “Hamas’ın esirleri yeraltı tünellerinden Sina Çölü’ne kaçırabileceğini” söyledi. Philadelphi Koridoru’nda askeri varlığa karşı çıkan İsrail Savunma Bakanı Gallant’a psikolojik baskı uygulanmasını amaçladığını gösteren bir Hamas belgesini Gazze’de ele geçirdiklerini iddia etti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze’deki 6 rehinenin ölü bulunmasının ardından ülke çapında düzenlenen protestolar nedeniyle açıklama yaptı.

Netanyahu düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi ile Mısır sınırında yer alan Philadelphia Koridoru’nda İsrail varlığının sürdürülmesi konusunda ısrarcı olacağını söyledi. Netanyahu, “Savaşın hedeflerine ulaşması Philadelphia Koridoru’ndan geçiyor” dedi.

Philadelphia Koridoru’nda askeri varlığın gerekliliğini savunduğu bölümde Netanyahu, “Hamas esirleri yeraltı tünellerinden Sina Çölü’ne kaçırabilir” dedi.

Kabine toplantılarıyla ilgili haberler sansürlenecek

İsrail savaş kabinesinin toplantılarına ilişkin haberlerin sansürlenmemesine tepki gösteren Netanyahu, bu tür haberleri önleyecek bir yasa çıkaracaklarını açıkladı.

Hafta sonu Gazze Şeridi’nde 6 esirin cansız bedeninin bulunması hakkında konuşan Netanyahu, “Onları canlı olarak geri getiremediğimiz için sizden af diliyorum. Çok yaklaşmıştık ama başaramadık. Hamas bunun bedelini çok ağır ödeyecek” dedi.

“Hamas’tan ele geçirilen belge” ile savunma bakanını hedefe koydu

Hamas’tan ele geçirildiği iddia edilen bir belgenin sunumunu yapan Netanyahu, söz konusu belgede şu maddelerin yer aldığını söyledi:

  • Psikolojik baskı oluşturmak amacıyla kaçırma olaylarının fotoğraf ve videolarını daha fazla yaymak
  • Onların oluşturduğu psikolojik baskıyı artırmak
  • Savunma Bakanı Galant üzerindeki psikolojik baskıyı artırmak için her şeyi yapmak
  • Olanların sorumluluğunun Netanyahu’da olduğu çizgisini sürdürmek
  • İsrail’in kara operasyonunun esirlerin geri getirilmesine hizmet ediyormuş gibi gösterilmesi suretiyle İsrail moralini hedef almak
- Advertisment -