Ana SayfaDış HaberÖZEL HABER | Türkiye, Müslüman Kardeşler’e ‘Sisi’yle normalleşme sizi etkilemeyecek’ güvencesi verdi

ÖZEL HABER | Türkiye, Müslüman Kardeşler’e ‘Sisi’yle normalleşme sizi etkilemeyecek’ güvencesi verdi

Müslüman Kardeşler’in İstanbul’da yaşayan lideri Mahmud Hüseyin’in de aralarında olduğu bazı Müslüman Kardeşler yöneticilerinin Türkiye vatandaşlıkları iki ay önce iptal edildi. Gayrimenkul alımı yoluyla vatandaş olan Müslüman Kardeşler yöneticileriyle ilgili bu kararın nedeni, gayrimenkul alımı süreçlerinde tespit edilen bir hata oldu. Hükümet, Müslüman Kardeşler’e, Sisi’yle normalleşmenin kendilerini etkilemeyeceği güvencesini verdi. Müslüman Kardeşler yöneticilerinden bir heyetin yakın zamanda Erdoğan’la görüştüğü öğrenildi.

Müslüman Kardeşler’in İstanbul’da yaşayan liderlerinden Mahmud Hüseyin’in Türkiye vatandaşlığının iptal olduğu, Körfez medyasında çıkan haberlerle gündeme gelmişti.

Serbestiyet’in ulaştığı bilgilere göre; Mahmud Hüseyin ile birlikte Müslüman Kardeşler yöneticilerinden İstanbul’da yaşayan birkaç kişinin daha Türkiye vatandaşlıkları yaklaşık iki ay önce iptal edildi.

Müslüman Kardeşler yöneticileri gayrimenkul alımıyla vatandaş oldu

Mahmud Hüseyin ile vatandaşlığı iptal edilen diğer Müslüman Kardeşler yöneticileri, gayrimenkul alımı yoluyla Türkiye vatandaşlığına sahip olmuştu. Vatandaşlıktan çıkarılma kararları, gayrimenkul alımıyla ilgili bir prosedür yanlışının tespit edilmesi üzerine alındı.

Müslüman Kardeşler yöneticilerinin itirazda bulundukları ve hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.

Sisi’yle normalleşme için güvence verildi; Erdoğan görüştü

Hükümet, Mısır’la normalleşme sürecinin başlaması üzerine Müslüman Kardeşler yöneticilerine, sürecin kendilerini etkilemeyeceğiyle ilgili güvence verdi.

Müslüman Kardeşler yöneticilerinden bir heyetin yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüştüğü öğrenildi.

Mahmud Hüseyin.

Erdoğan, “Değerli kardeşim” demişti

Türkiye’deki Müslüman Kardeşler üyeleri, AK Parti hükümetinin 2013’te Müslüman Kardeşler’e darbe yaparak iktidarı ele geçiren Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi’yle ilişkileri düzeltmek için görüşmelere başlamasını tedirginlikle karşılamıştı.

Erdoğan, geçen hafta 12 yıl aradan sonra Mısır’ı ziyaret ederek görüştüğü Sisi’yi, “Değerli kardeşim” diye hitap ederek Nisan ayında Türkiye’ye davet etmişti.

Mahmud Hüseyin’in vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili haberin Erdoğan’ın Sisi’yle görüşmesinin hemen ardından gelmesi, vatandaşlıktan çıkarma kararının ardında politik bir hamle olup olmadığı tartışmalarını da beraberinde getirdi.

- Advertisment -