Ana SayfaHaberlerGündemAK Parti 23 yaşına transferlerle giriyor: İki İYİ Partili vekil ve 15...

AK Parti 23 yaşına transferlerle giriyor: İki İYİ Partili vekil ve 15 belediye başkanı katılacak

“Adı AK Parti” sloganıyla 23.kuruluş yıldönümünü kutlayacak AK Parti, transferlerle güç toplamaya çalışıyor. “Transfer perdesini açıyoruz. Önce İyi Partililer” diyen AK Parti’ye İyi Partili Ersagun Yücel ile Seyithan İzsiz’in katılımı için hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’ye dönmesini çok istediği Yeniden Refah’lı Kasım Gülpınar’ı ikna edemedi ama 15 belediye başkanı da partiye katılacak. AK Parti Kongre Merkezi’ndeki tasarruf tedbirli kuruluş yıldönümü etkinliğinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Erdoğan, dünyaya “İsrail’i durdurun” çağrısını birlikte yapacak.

14 Ağustos 2001’de Tayyip Erdoğan liderliğindeki “Erdemliler Hareketi” tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adıyla kurulan AK Parti, 23.yaşını “Adı AK Parti” sloganıyla kutluyor. 

Sloganı hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim ve yenilenme iddiasına hem de 23 yıllık kesintisiz iktidarına gönderme yapmak için “Umudun, Geleceğin ve İcraatın Adı AK Parti” olarak açan parti yönetimi bugün en çok yanlış politikalar yüzünden bozulan ülke ekonomisinin kurtulup kurtulamayacağına kafa yoruyor. 

AK Parti Kongre Merkezi’nde 1500 davetlinin katılımıyla düzenlenecek 23.kuruluş yıldönümü etkinliğinde tasarruf tedbirleri öne çıkarılacak. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, etkinliği “sade ve etkili bir program” olarak tanımlarken, “Görkemli ama aşırıya kaçmayan bir kutlama programıyla milletimizin huzuruna çıkacağız” dedi. 

Etkinliğin en ağır davetlisi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas. İsrail saldırısı altındaki Gazze’de yaşananlara Türkiye ve dünyadan yükselen tepkileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte değerlendirecek Abbas’ın Ankara’dan İsrail’i durdurması için Amerika ve Avrupa’ya bir kez daha çağrıda bulunması bekleniyor. 

“Transfer perdesini açıyoruz: Önce İyi Partililer”

14 Mayıs seçimlerinden sonra parlamentoya 44 milletvekiliyle giren İyi Parti’den kopan ve yoluna bağımsız olarak devam eden en az 3 ismin AK Parti’ye 23.kuruluş yıldönümü etkinliğinde geçmesi bekleniyor.

“Transfer perdesini açıyoruz. Önce İyi Partililer gelecek. Arkasından yine hem İyi Parti’den hem de başka partilerden AK Parti’ye transferler olacak” değerlendirmelerinin yapıldığı AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde sürdürdüğü görüşmelerinin sonucu bekleniyor. 

İyi Parti’den istifa eden İstanbul milletvekilleri Ersagun Yücel ile Seyithan İzsiz’in AK Parti’ye katılmasına dönük hazırlıklar tamamlandı. Adana Milletvekili Bilal Bilici için ise “Şimdi olmasa bile sonra geçecek. Son dakika sürprizlerine hazır olun” deniyor. 

AK Parti’ye İyi Partili vekillerin yanı sıra 15 belediye başkanının da katılacağı hesaplanıyor. 

Erdoğan, Kasım Gülpınar’ı ikna edemedi 

AK Parti milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkan adayı olarak 31 Mart yerel seçimini kazanan Kasım Gülpınar’ın da AK Parti’ye dönmesi için Erdoğan devreye girdi. 

Ancak Erdoğan’dan gelen “Partiye dön” mesajlarını geri çeviren Kasım Gülpınar için AK Parti kulislerinde “Şimdi dönmek istemiyor ama dönecek. Kendisini seviyor, sayıyoruz” yorumları yapılıyor. 

“Gelecek Parti’ye operasyon yok. Kendi kararlarını verecekler” 

Gelecek Partili milletvekilleri Selim Temurci, Nedim Yamalı ve İsa Mesih Şahin’in, AK Parti kuruluş yıldönümünde AK Parti’ye geçeceklerine dair iddiaları bugün itibariyle AK Parti kaynakları da yalanlıyor. Ancak “Gelecek Partili vekillerin AK Parti’ye gelmesi biraz zaman alabilir. Gelmek isteyene kapılar açık” değerlendirmesi yapılıyor. 

Partisinin AK Parti’ye katılacağı iddialarına “operasyon” diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “boş ve haksız yere” hem AK Parti’yi hem de medyayı suçladığından yakınan AK Parti yönetimi, Davutoğlu’nun Erdoğan’la görüşme isteğine karşın Erdoğan’ın böyle bir adım atmadığını söylüyor. Parti kulislerinde “Eğer Erdoğan; Davutoğlu’yla görüşürse değil 3 vekil, 10 vekili de AK Parti’ye katar. Kimseye operasyon olmaz. Herkes kendi kararını kendi verir” şeklinde iddialı yorumlar yapılıyor.

- Advertisment -