Ana SayfaHaberlerBelediyeye aday oldu ama istifa etmeyecek: CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal

Belediyeye aday oldu ama istifa etmeyecek: CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal

CHP’de kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden biri olan Afyon milletvekili Burcu Köksal, CHP meclis grup başkanvekili CHP’nin Afyon belediye başkan adayı oldu. CHP’nin 73 yıldır kazanamadığı Afyon’da bu süre içinde gösterilen ilk CHP’li kadın aday olan Köksal “Seçilirsem Afyon’da ilk CHP’li kadın belediye başkanı olacağım. İddialıyım, kazanacağıma inanıyorum” diye konuştu. Köksal, seçim öncesi grup başkanvekilliğinden istifa etmesinin de söz konusu olmadığını söyledi.

CHP TBMM Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar belediye başkanlığı için adaylığı CHP’nin tartışmalı son Parti Meclisi’nde (PM) onaylandı. 

Burcu Köksal, CHP’nin “genel merkezciler ile değişimciler” olarak ikiye bölündüğü son kurultay öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu savunan “genel merkezciler” ekibinin en önde ismiydi. 

Kurultayda genel başkanlığı Özgür Özel’in kazanmasıyla birlikte CHP grup başkanvekilliğinden istifası beklenmesine karşın istifa etmemekte ısrar eden Burcu Köksal’ın Afyon belediye başkanlığına aday gösterilmesi sonrasında da istifa etmesi gerektiği CHP kulislerinde en çok konular arasına girdi. 

Serbestiyet’e konuşan Burcu Köksal, “Grup başkanvekilliğinden istifa etmiyorum. Kesinlikle istifayı düşünmüyorum. Benim belediye başkan adayı olmam gerektiği yönünde kamuoyunda, örgütümüzde bir beklenti vardı. Önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da, şimdiki başkanımız Özgür Özel de bu beklentiyi destekledi. İddialı bir şekilde Afyon için çalışmayı sürdürüyorum. Ben zaten hep sahadayım. Kazanacağıma inanıyorum” dedi. 

Milletvekilleri, belediye başkanı seçilememesi durumunda vekillik görevini sürdürebiliyor. 

CHP için tarihi yarış 

Burcu Köksal, CHP’nin 31 Mart 2024 yerel seçiminde ‘tarihi bir yarış’a gireceğini, son 73 yılda bir “ilk”in gerçekleşebileceğini söylüyor. 

Türkiye’de çok partili hayata geçildikten sonra 1950’de yapılan belediye seçimlerinde Afyon belediye meclisine seçilen 26 üyenin tamamı Millet Partisi’nden oluştu. Seçimden sonra toplanan Afyon Belediye meclisi, seçime CHP adayı olarak giren Hüseyin Haşim Tiryakioğlu’nu belediye başkanı olarak seçti. Tiryakioğlu, rahatsızlığı nedeniyle 1951’de görevinden istifa etmek durumunda kaldı. 

CHP sonraki yıllarda Afyon’da belediye başkanlığını kazanamadı. 

- Advertisment -