Ana SayfaHaberlerGündemEli cebinde olimpiyat ikincisi olan Yusuf Dikeç’in silahına neden el konmuştu?

Eli cebinde olimpiyat ikincisi olan Yusuf Dikeç’in silahına neden el konmuştu?

Paris 2024 Olimpiyatları'nda atıcılıkta gümüş madalya alan emekli astsubay Yusuf Dikeç’in Mersin Atıcılık Tesisleri'nden Ankara'ya Jandarma Genel Komutanlığı'na atanınca silahına el konduğu ortaya çıktı. Dikeç: “Olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan 3 gün önce benim elimden silahımı aldılar. Ben bu madalyayı, silahımı elimden alanlar hariç 85 milyona armağan ediyorum.”

Eli cebinde ve aksesuar kullanmadan yaptığı atışlarla takımına ikincilik getiren Yusuf Dikeç, katıldığı yayında, “Geçen sene olimpiyat kotasının verildiği yarışmadan 3 gün önce benim elimden silahımı aldılar. Ben bu madalyayı, silahımı elimden alanlar hariç 85 milyona armağan ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Today’de yer alan habere göre, astsubay kıdemli başçavuş olan Dikeç, müdür olarak görev yaptığı Mersin Atıcılık Tesisleri’nden Ankara’ya Jandarma Genel Komutanlığı’na atanınca silahına el kondu. Yetkililer, bu olayın prosedür icabı gerçekleştiğini belirterek daha sonra tatlıya bağlandığını ifade etse de Dikeç, söz konusu olayın kasten gerçekleştiğini düşünüyor.

- Advertisment -