Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Son vahşi cinayetlerin ekseriyetinde fail de mağdur da olan gençlerimizi modern...

Erdoğan: Son vahşi cinayetlerin ekseriyetinde fail de mağdur da olan gençlerimizi modern popüler kültürün insafına terk edemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir’de camii avlusundaki insanlarımıza yönelik menfur bir saldırı oldu. Ardından iki genç kızımız, vahşi bir cinayete kurban gitti. Üzülerek ifade ediyorum ki; bu vakaların ekseriyetinde fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Gençlerimizi modern popüler kültürün insafına terk edemeyiz. Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların, her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

İstanbul Fatih’te iki genç kızın vahşice öldürülmesine değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız”

Son günlerde milletçe yüreğimizi yakan olaylara ahit oluyoruz. Eskişehir’de camii bahçesinde vatandaşlarımıza saldırı oldu, polis memurumuz alçakça şehit edildi. Cuma günü iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti. Ailelerine baş salığı diliyorum. Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır. Milli ve manevi değerlerimiz bu mücadelede en büyük destekçimiz olacak. Tarihini bilen, öz güvenli nesiller yetiştirdiğimiz ölçüde yarınlarımıza güvenle bakabiliriz. Eğitim, milli şuurla desteklendiği oranda başarılı olacaktır.

Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir. Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların, her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız. Üniversitelerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum.

- Advertisment -