Ana SayfaHaberler‘Gönlümüz arzu eder ki İsrail'le münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım’

‘Gönlümüz arzu eder ki İsrail’le münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cuma namazının ardından kendisine yöneltilen ‘İsrail’ sorusuna cevabı: “İsrail'in Filistin topraklarına yönelik takındığı tavırları kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün (25 Aralık) Cuma namazından çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan’ın İsrail hakkındaki bir soruya verdiği cevap, son dönemde İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerde normalleşme işaretleri görüldüğüne dair haberleri doğrular nitelikte oldu. 

Erdoğan şöyle konuştu: “İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz zaten kesilmiş değil, devam ediyor. Burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İsrail’in Filistin topraklarına yönelik takındığı tavırları kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım.”

Yılbaşı kutlamaları, “istihbaratımız” ve operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazetecinin, “Yılbaşında villalarda kutlama yapılacağına dair haberler var, ek tedbirler gündemde mi” sorusuna, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’nun toplanacağını ifade ederek şu cevabı verdi:

“Bir defa bu tür partiler, otellerde olsun, villalarda, şurada, burada olsun yani bütün güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacaktır. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. Yani istihbaratımız nerede bu tür şeylerin olduğunu görür, tespit ederse oralara gerekli operasyonu yapar. Çünkü bizim için insanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere de fırsat vermeye niyetimiz yok.

“Biz devletsek, devlet olarak bizim görevimiz nedir? İnsanımızın sağlığını, hayatını korumaktır. Onun için başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere, istihbaratımız her türlü tedbiri alarak bu işlerin üzerine gidecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın.”

Erdoğan, koronavirüs aşısına dair bir soruya ise “Aşı olacağımı zaten Ayasofya Camisi’nden bir cuma çıkışında açıklamıştım. Bu konuda tüm vatandaşlarımı da aynı şekilde bu hassasiyete davet ediyorum” cevabını verdi.

- Advertisment -