Ana SayfaHaberlerHablemitoğlu davası terörle yetkili Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Hablemitoğlu davası terörle yetkili Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Hablemitoğlu davası iddianamesini kabul eden Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nin davanın terörle yetkili mahkemede görülmesi gerektiği gerekçesiyle verdiği görevsizlik kararına yapılan savcılık itirazını reddetti. Dosya, terörle yetkili olan 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Necip Hablemitoğlu suikastı iddianamesini kabul eden Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede suikastın “‘FETÖ’ tarafından azmettirildiği” öne sürüldüğü için dosyanın terörle yetkilendirilmiş mahkemede görülmesi gerekçesiyle görevsizlik kararı vermişti.

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında “Maktulün öldürülmesinin FETÖ faaliyetleri içerisinde ve örgütün kendi amaçları doğrultusunda azmettirmeleri sonucunda gerçekleştiği” yorumuna yer vererek “suçun terör suçu olduğu anlaşılmıştır” tespiti yapmıştı.

Başsavcılık ise iddianamede azmettirici olarak ‘FETÖ’ diye adlandırılan örgütün değil Fetullah Gülen ve “FETÖ’nün Türkiye İmamı” Mustafa Özcan’ın, yani şahısların gösterildiğini söyleyerek mahkemenin görevsizlik kararına itiraz etmişti.

- Advertisment -