Ana SayfaHaberlerGündemİmamoğlu: “Teğmenler boyunlarını bükmesin. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin”

İmamoğlu: “Teğmenler boyunlarını bükmesin. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeye devam edin”

İmamoğlu, kılıçlı yemin okuyan teğmenlere sahip çıktı: "O gençlerin heveslerini size kırdırmayacağız. Teğmenler de aileleri de boyunlarını bükmesin. Buradan teğmenlere söylüyorum: 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin. Yok darbeymiş, siyasetmiş, düşmanlıkmış... Hadi oradan, hadi oradan. Kaldı ki bu millet sizin kararlarınızın ne kadar sık değiştiğini biliyor. 2019’da Sisi katildi, benim de adım Sisi idi. Şimdi ‘Kardeşim’ oldu.”

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak 2016 öncesinde kullanılan yemini etmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermiş, sorumluların “temizleneceğini” söylemişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Bilecik’te Bozüyük Kurtuluş Savaşı Anı Evi Seyir Terası’nın açılışındaki konuşmasında Erdoğan’a tepki gösterdi.

“Milletini birbirinden uzaklaştırma gayreti içerisinde o toplantıda kullanılan dil ile insanları tehdit eden anlayışı kınıyorum” diyen İmamoğlu, ‘olaydan tam 8 gün sonra ağızlar açılarak sönmüş bir ateşin harlanmak istendiğini’ ifade etti.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: 

“Gençlerimizin güvenle bilime, akla, sanata odaklandığı bir ülke vadetmeliyiz. Neredeyse hiçbir meseleyi kafalarının arkasında bir ajanda olmadan tartışamadığımız günleri yaşıyoruz. Üzüntüyle ifade ediyorum; her olaydan siyasi rant sağlama çabası ve bu çabayla masaya oturmanın ilk kuralı olarak davranmayı esefle izliyorum. Sanki ülkemizde bütün sıkıntılar bitmiş, her meseleyi halletmişiz ve hiçbir sorunumuz yokmuş gibi Harbiye’nin pırıl pırıl mezunlarıyla uğraşmayı bir mesele kabul ederek bunu üzerinden dahi siyasi rant elde etme aklını üzülerek dinliyorum. Bu tür tutum ve tavırların ne kadar kötü olduğunu hiç hesaba katmıyorlar mı diye düşünüyorum.”

“’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeye devam edin”

“Derdiniz ne sizin Allah aşkına? Buradan neyi büyütüyorsunuz? Allah’ın bir gününü bir bu milleti kavga ettirmeden bu millete bir ortak yaratmayacak mısınız? İnsanlar birbirini biraz seviyor, daha çok sevecek diye ödü kopuyor. Kendi partilerinde dahi uzlaşamadıkları bir konuda bu kadar sert bu kadar toleranssız bir tavır takınılmasını anlamak mümkün değil. Gençler ne yapmış? En mutlu günlerinde ebedi Başkomutana teşekkür ediyorlar, bunun nesi suç? Bizim anlayışımızda ‘Siyaseti kışladan uzak tutacaksın’ deriz.

O gençlerin heveslerini size kırdırmayacağız. Teğmenler de aileleri de boyunlarını bükmesin.  Orası ortak değerlerin yeridir. Bilmeyenlere söyleyelim, 86 milyonun ortak değeridir Mustafa Kemal Atatürk. Buradan teğmenlere sesleniyorum; ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeye devam edin. Darbeymiş, menfaatmiş… Hadi oradan.”

Bana da kardeşim demesini beklerim”

“Kaldı ki bu millet sizin yargılarınızın kararlarınızın ne kadar sık değiştiğini de biliyor. 2019’da bana ne demişlerdi? Sisi katildi değil mi, benim de adım Sisi idi. Şimdi ne oldu kardeşim. Bana da kardeşim demesini beklerim herhalde değil mi!”

- Advertisment -