Ana SayfaDış Haberİmamoğlu’na Berlin’de üst düzey protokol: Dışişleri, Maliye bakanları ve Eyalet Başbakanı ile...

İmamoğlu’na Berlin’de üst düzey protokol: Dışişleri, Maliye bakanları ve Eyalet Başbakanı ile görüştü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ve Maliye Bakanı Lindner ve Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner ile görüştü, demokrasi ve özgürlükler mesajı verdi: “Şehirlerimizi antidemokratik tavırlara ve zeminlere karşı demokrasinin mücadeleci ruhu olarak görüyorum. Bu bağlamda başarabileceğimiz iş birliklerin sadece İstanbul'a veya Berlin'e değil, bütün dünyaya çok güçlü mesajlar vereceğine inanıyorum.”

İmamoğlu’nun Berlin ziyareti üst düzey siyasi temaslar da dikkat çekti.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Maliye Bakanı Christian Lindner ve Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin uyumuna destek veren Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma’dan Sorumlu Devlet Bakanı Niels Annen ile görüşen İmamoğlu, ayrıca Alman Sanayiciler Birliği (BDI) İcra Kurulu Başkanı Tanja Gönner ile bir araya geldi.

İmamoğlu, İstanbul’un, Berlin’in kardeş şehri olmasının 35. yılında, Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner ile de buluştu.

İmamoğlu ise Berlin’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgularken, “Dünyada şehirlerin çağında yaşıyoruz. Çünkü dünyanın büyük bir nüfusu artık kentlerde yaşıyor. Dolayısıyla ben şehirlerimizi savaşa karşı barışın teminatı ve aynı zamanda antidemokratik tavırlara ve zeminlere karşı demokrasinin mücadeleci ruhu olarak görüyorum. Bu bağlamda başarabileceğimiz iş birliklerin sadece İstanbul’a veya Berlin’e değil, sadece Türkiye ve Almanya’ya da değil, yakın coğrafyamıza, Avrupa’ya, Ortadoğu’ya, Kafkasya’ya kadar bütün dünyaya çok güçlü mesajlar vereceğine inanıyorum” diye konuştu

Ekrem İmamoğlu, Cumartesi günü BVB Dortmund Stadı’nda oynanacak Türkiye-Portekiz maçını izledikten sonra Almanya’dan ayrılacak.

- Advertisment -