Ana SayfaHaberlerGündemİmralı’da büyük gün yarın: Öcalan’ın mesajı için 7 DEM’li gidiyor.

İmralı’da büyük gün yarın: Öcalan’ın mesajı için 7 DEM’li gidiyor.

Adalet Bakanlığı, 7 kişilik heyetin İmralı Adası'na gitmek için yaptığı başvuruya onay verdi. Ziyaret yarın yapılacak. Heyet görüşmenin ardından İstanbul'da bir basın açıklaması yapacak. Yapılacak açıklamada Öcalan'ın çağrısının da yer alması bekleniyor. Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacağı tahmin ediliyor.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, üçüncü kez İmralı Adası’na gitmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapıldığını açıklamıştı.

Adalet Bakanlığı başvuruya onay verdi. Heyet yarın Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gidecek.

Görüşmenin ardından Öcalan’dan silah bırakma çağrısı gelmesi bekleniyor. Heyet, görüşmenin ardından İstanbul’da bir basın açıklaması yapacak. Yapılacak açıklamada Öcalan’ın çağrısının da yer alması bekleniyor. 

Çağrının görüntülü olmasının pek çok açıdan iyi olacağını düşündüklerini ifade eden Doğan, “Öcalan’dan gelecek tarihsel açıklamayı bekliyoruz. Yeni bir hayatın eşiğindeyiz.” dedi.

Heyet 7 kişi

İmralı’ya gidecek isimler şöyle:

•⁠ ⁠Ahmet Türk •⁠ ⁠Pervin Buldan •⁠ ⁠Sırrı Süreyya Önder •⁠ ⁠Tülay Hatimoğulları •⁠ ⁠Tuncer Bakırhan •⁠ ⁠Cengiz Çiçek (DEM Milletvekili) •⁠ ⁠Faik Özgür Erol (Öcalan’ın avukatı)

Heyetin ziyaretin ardından kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.

- Advertisment -