Ana SayfaManşetKabil’de katliam: Kız lisesinin önünde meydana gelen patlamada en az 27 kişi...

Kabil’de katliam: Kız lisesinin önünde meydana gelen patlamada en az 27 kişi öldü

Bugün (8 Mayıs) Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Seyyid'ül-Şüheda Lisesi önünde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 27 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Olayın detayları henüz bilinmiyor. Saldırının sorumluluğunu üstlenen de olmadı. Birden fazla patlama olup olmadığı, bombanın arabaya mı yerleştirildiği yoksa intihar bombacısı eylemi mi olduğu da bilinmeyenler arasında.

Kabil halkı Ramazan ayının sonuna hazırlanırken sokaklarda ambulans sirenleri çınladı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kabil’deki Mohammad Ali Cinnah hastanesinin başhekimi Mohammad Dawood Danish, hastanesine 20 ölü ve çoğu öğrenci 40’tan fazla yaralı getirildiğini açıkladı.

Khaama Press ajansı ölü sayısının 27’ye çıktığını duyurdu.

Saldırı Şii nüfusun yoğun olduğu bölgede

Kadın hakları savunucuları Amerikan askerlerinin çekilmesiyle ülkede kadınların güvenliğinin tehlikeye girmesinden endişe ediyordu.

Afganistan’da geçtiğimiz hafta şiddet olayları arttı. Taliban, ABD ve NATO birliklerinin geri çekilmesinin ardından güneyde ve kuzeyde saldırılara başladı. Geçen hafta, Kabil’in hemen güneyindeki Logar ilinde meydana gelen bombalı araç saldırısı 20’den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Bugünkü saldırı, Kabil’in ağırlıklı olarak Şii nüfusunun yaşadığı bölgede meydana geldi. Geçen Ekim ayında da aynı mahalledeki bir eğitim merkezinde meydana gelen intihar saldırısı, çoğu öğrenci olmak üzere en az 24 kişinin ölümüne neden oldu.

The New York Times tarafından toplanan verilere göre, geçtiğimiz hafta Afganistan’da en az 44 sivil ve 139 hükümet görevlisi öldürüldü.

- Advertisment -