Ana SayfaHaberlerKaplan, sorgusunda kendisine yardımcı olanlarla ilgili bilgi verdi: Emniyet Müdürü gözaltına alınıp bırakıldı

Kaplan, sorgusunda kendisine yardımcı olanlarla ilgili bilgi verdi: Emniyet Müdürü gözaltına alınıp bırakıldı

Yurtdışına kaçmak isterken Esenboğa Havalimanı’nın girişinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan suç örgütü kurma suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturmada 13 diğer zanlı hakkında da tutuklama kararı verildi. Soruşturmada 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç. de gözaltına alınmıştı. Sabah Gazetesi, Kaplan’ın sorgusunda konuştuğunu ve kendisine yardımcı olan kişiler hakkında bilgi verdiğini duyurdu.

Yurt dışına kaçmak isterken üzerinde yüklü miktarda para ile Ankara Esenboğa Havaalanı’nın girişinde gözaltına alınan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan tutuklandı.

Kaplan’a “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “kasten yaralama”, “yağma”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “işkence” suçlamaları yöneltildi.

Kaplan ile birlikte korumalığını yapan U.P. isimli emekli asker ile avukat G.Ü., A.K. ve O.S. isimli 4 kişi daha yakalanmış, genişletilen soruşturmada 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç.’nin de arasında olduğu 24 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Dün (11 Eylül) adliyeye sevk edilen zanlılardan Kaplan dahil 14 zanlı tutuklandı. 15 zanlı ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sabah: “Kaplan sorguda konuştu

Sabah’ta Dilhan Dumanoğlu’nun haberine göre, Kaplan sorgusunda kendisine yardımcı olan kişilerle ilgili bilgiler verdi.

Kaplan’ı havalimanında VIP’den geçmesini sağlamak için belgeleri hazırlayan iki personel hakkında da idari ve adli yönden soruşturma başlatıldı.

İşkenceye uğrayan E.D.’nin ifadeleri doğrultusunda başlatılan soruşturmada gözaltına alınan zanlılar arasında daha önce E.D.’yi ifade vermekten vazgeçiren iki avukat ile Kaplan’ın korumalığını yapan üç emekli uzman çavuş da yer alıyor.

Başsavcılık’tan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, soruşturmaya dair şu açıklaması yaptı:

“Kamuoyunda ‘Ayhan Bora Kaplan suç örgütü’ olarak bilinen (nüfusta kayıtlı adı soyadı Bora Kaplan) silahlı suç örgütünün lider, yönetici ve üyeleri başta olmak üzere toplam 29 kişi gözaltına alınmış olup 11/09/2023 tarihinde adliyeye çıkarılmışlardır. Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorguları sonucunda suç örgütü lideri Bora Kaplan dahil olmak üzere 14 şüpheli tutuklanmış, 15 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Söz konusu suç örgütü tarafından işlendiği iddia edilen diğer suçların delillendirilebilmesine yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” 

Soylu tepki göstermişti

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında TRT binasına giden ve beraberindeki kişilerle birlikte Kalaşnikof silahlarla poz veren Kaplan’ın o dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Süleyman Soylu’nun çağrısıyla TRT binasına gittiği iddia edilmişti.

Soylu, Kaplan’ın gözaltına alınması üzerine kendisine yakınlığıyla ilgili iddialara tepki göstererek “Operasyon çocukları devrede… Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar. Aynı “medya“, aynı “kaynaklar“… Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız” mesajını paylaşmıştı.

- Advertisment -