Ana SayfaHaberlerGündem“Kayseri’de kaos planı tezgahlandı. Mazlumlara uzanan elleri kırmasını biliriz”

“Kayseri’de kaos planı tezgahlandı. Mazlumlara uzanan elleri kırmasını biliriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki olaylar hakkında konuştu: “Kayseri’de, rezil bir taciz vakası üzerinden kaos planı tezgahlandı. Bu oyunun ikinci perdesiyse, Suriye’nin kuzeyinde sahnelendi. Irkçı vandallığa boyun eğmeyeceğimizin altını çizerek söylemek istiyorum: Mazlumlara uzanan elleri kırmasını biliriz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, Kayseri’de başlayan Suriyelilere yönelik saldırılar ve Suriye’nin kuzeyindeki olaylar hakkında konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Mazlumlara uzanan elleri kırmasını biliriz”

“Kayseri’de bir kaos planı tezgahlandı. Bu olayın ikinci perdesi ise Suriye’nin kuzeyinde bulunan Türk çıkarlarına ve varlığına yönelik sahnelendi. Bölücü terör örgütü artıklarının kotardığı bu oyuna kimlerin figüranlık yaptığını çok iyi biliyoruz. Ne biz ne milletimiz ne de Suriyeli kardeşlerimiz bu oyuna düşmeyecek. Irkçı vandallığa boyun eğmeyeceğimizin altını çizerek söylemek istiyorum: Mazlumlara uzanan elleri kırmasını biliriz.”

Esad’la görüşme

“Suriye’de sulhe ve sükunete hizmet edecek ilave adımların atılması mümkündür. Bizim kimsenin toprağında ve egemenliğinde gözümüz yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve milli birliğinin korunması, Türkiye’nin de önceliğidir. Demokratik, müreffeh, güçlü bir Suriye görmek istiyoruz. Evlerini terk etmiş milyonlar için Suriye’nin güvenli hale gelmesini biz arzu ediyoruz. Böyle bir iklime ne kadar hızlı kavuşulursa herkes için, özellikle Suriye için iyi olacaktır. Bunun için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa geçmişte olduğu gibi yine görüşmekten imtina etmeyiz. Elbette bunu yaparken Türkiye’nin önceliklerini referans alacak ama bu süreçte bize güvenen, bize sığınan hiçkimsenin mapdur olmasına da izin vermeyeceğiz. Türkiye dostlarını yarı yolda bırakan bir devlet değildir, olmayacaktır da. Solingen’de evlatlarını ırkçı teröre şehit vermiş bir millet olarak bize yakışmayan, inancımızla, kültürümüzle asla bağdaşmayan sahnelerin yaşanmasına da göz yummayız.”

- Advertisment -