Ana SayfaHaberlerKKK Ümit Dündar’ın emekliye sevkinin nedeni ‘itaatsizlik’ mi?

KKK Ümit Dündar’ın emekliye sevkinin nedeni ‘itaatsizlik’ mi?

Ümit Dündar, 2020 Yüksek Askeri Şûrası’nda Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevine atanan eski tuğgeneral Serdar Atasoy’u “FETÖ’cü” olduğu gerekçesiyle görevine başlatmamış, bu da Hulusi Akar’la Dündar arasında büyük bir gerilim yaratmıştı.

Bu seneki Yüksek Askeri Şûra’da sonucu en fazla merak edilen konu, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar’ın emekliye sevk edilip edilmeyeceğiydi.

Bazı yorumcular, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar’ın, geçen yılki Askeri Şûra’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevine atanan eski tuğgeneral Serdar Atasoy’u görevine başlatmadığını, bunun Hulusi Akar’la Ümit Dündar arasında büyük bir gerilim yarattığını hatırlatarak, Dündar’ın bu şûrada emekliğe sevk edileceği yorumunu yapmıştı.

Ümit Dündar, görevine başlatmadığı ve “FETÖ üyesi” olduğundan  kuşku duyduğu Serdar Atasoy hakkında inceleme başlatma talimatı vermiş, yürütülen soruşturma sonucunda Serdar Atasoy’un üyeliği sabit olmuştu. Atasoy soruşturma sırasında bazı bilgiler vererek itirafçı olup serbest bırakılmış, bir süre sonra da itiraflarını baskı altında verdiğini söyleyip sözlerini inkâr etmişti.

Dündar yaş haddini doldurmuştu, fakat aynı durumda olan Hava ve Deniz kuvvetleri komutanlarının görev süresi bir yıl daha uzatıldı.

- Advertisment -