Ana SayfaHaberlerGündemOperasyon yapıldı, fabrikadaki rehine krizi sona erdi

Operasyon yapıldı, fabrikadaki rehine krizi sona erdi

Kocaeli Gebze'de ABD firması P&G fabrikasının ana binasını basan bir kişi içeride bulunan 7 çalışanı rehin aldı. Çalışanları rehin alan İbrahim Y. Gazze'ye destek için bu eylemi yaptığını belirtti. Fabrikaya yapılan operasyonla rehine krizi sona erdi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: "İki silahı vardı, üzerinde de düzenekler mevcuttu, biz de bu konularda çok hassas davranırız. Her ihtimali değerlendirdik. Bizim operasyonumuzda herhangi bir ateş etme eylemine girişemedi, arkadaşlarımız çok anlık bir hareketle etkisiz hale getirdi. Eski çalışan olduğu doğrudur."

Kocaeli Gebze’de saat 15.00 sıralarında ABD firması Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basan bir kişi, içeridekileri rehin almıştı. Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyon sonucu rehine krizi sona erdi.

Fabrikada 6’sı erkek 1’i kadın olmak üzere toplamda 7 kişi alıkonuldu. Rehin alınanların 3’ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3’ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü.

Rehine krizinin sona erdiğini açıklayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Rehinelerin hiçbirine zarar gelmeksizin küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi. Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi. Bizatihi olay sırasında içerideydim” dedi.

Operasyonun sorulması üzerine Yavuz, “İhtiyaçlarını gidermek üzere dışarı çıktığında ona göre konuşlanmıştık. Kıymetli emniyet güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle gerekeni yaptı. İki silahı vardı, üzerinde de düzenekler mevcuttu, biz de bu konularda çok hassas davranırız. Her ihtimali değerlendirdik. Bizim operasyonumuzda herhangi bir ateş etme eylemine girişemedi, arkadaşlarımız çok anlık bir hareketle etkisiz hale getirdi. Eski çalışan olduğu doğrudur” diye konuştu.

Saldırganın yaralı olup olmadığının sorulması üzerine Yavuz, “Hayır arkadaşlar” yanıtını verdi.

ÖZEL HAREKÂT SEVK EDİLDİ

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde İhsan Dede Caddesi’nde faaliyet gösteren fabrikaya aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis ve jandarma ile sağlık ekibi sevk edildi.

FABRİKA İÇİNDEN FOTOĞRAF

Şüphelinin 7 kişiyi rehin aldığı öne sürülürken, fabrika içinden çekilen bir fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta yüzünü Filistin poşusuyla kapatan, üzerinde bomba düzeneğini andıran düzenek olan kişinin elinde tabanca ile poz verdiği görüldü.

Fotoğrafta şüphelinin duvara sprey boyalarla da ‘Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm” yazdığı ve Türk bayrağı ile Filistin bayrağı çizdiği görüldü.

Saldırganların, fabrikada rehin aldığı kişilerin 6’sının erkek 1’inin kadın olduğu belirtildi. Rehin alınanların 3’ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3’ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü.

- Advertisment -