Ana SayfaDış HaberMatthew Perry'nin ölümüyle ilgili beş kişi hakkında iddianame: “Bağımlılık sorunundan faydalandılar”

Matthew Perry’nin ölümüyle ilgili beş kişi hakkında iddianame: “Bağımlılık sorunundan faydalandılar”

ABD Savcılığı, Friends dizisinden bütün dünyanın tanıdığı aktör Matthew Perry’nin 2023 yılındaki ölümüyle bağlantılı olarak beş kişi hakkında iddianame hazırladı.

Perşembe sabahı Los Angeles’ta düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurulan suçlamaların merkezinde  Perry’nin ölümüne neden olan potansiyel olarak ölümcül bir uyuşturucu olan ketamini tedarik, satış gibi suçlamalar var.

ABD Savcılığından yapılan basın açıklamasına göre sanıklar arasında iki doktor, Perry’nin yatılı asistanı ve yetkililer tarafından “Ketamin Kraliçesi” olarak adlandırılan bir kişi bulunuyor.

ABD Savcısı Martin Estrada sanıklar için “Bay Perry’nin bağımlılık sorunlarından faydalandılar. Yaptıkları şeyin yanlış olduğunu biliyorlardı” dedi.

Suçlanan beş kişiden üçü suçlarını itiraf ederek savcılıkla anlaştı. 

Diğer iki sanık Dr. Salvador Plasencia ve  evinde “uyuşturucu satış mağazası” işlettiği iddia edilen Jasveen Sangha yargılanacak.

İki sanık yüksek miktarlarda paraların karşılığında Perry’ye ketamin temin etmekle suçlanıyor. 

“Friends” dizisinde Chandler Bing rolünü canlandıran sevilen aktör Ekim 2023’te 54 yaşında ölmüştü. 

Perry, Pacific Palisades’teki evinde tek başına duran bir jakuzide yüzüstü yüzerken bulunmuş, Los Angeles Adli Tıp Kurumu otopsi raporuna göre aktör, “ketaminin akut etkileri” ve ardından boğulma sonucu hayatını kaybetmişti. 

DEA Yöneticisi Anne Milgram basın açıklamasında, “Matthew Perry’nin yolculuğu, onu bir maaş günü olarak gördükleri için güven pozisyonlarını kötüye kullanan vicdansız doktorlarla başladı ve ona işaretlenmemiş şişelerde ketamin veren sokak satıcılarına kadar uzandı” dedi.

Perry, 2022 tarihli “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” adlı anı kitabında uyuşturucu bağımlılığıyla on yıllardır süren mücadelesini ayrıntılı olarak anlatmıştı. 1997’de “Fools Rush In” filminin setinde bir jet ski kazasına karıştıktan sonra reçeteli ilaçları kötüye kullanmaya başladığını ve kendisine Vicodin reçete edildiğini yazmıştı.

Kitabına göre, Perry sonunda günde 55 hap almaya kadar tırmandı ve bu da “Friends” dizisinde çalıştığı süre boyunca gözle görülür kilo kaybına neden olmuştu. 

- Advertisment -