Ana SayfaANALİZLERÖZEL HABER - Cinsel istismardan tutuklu tarikat şeyhinin üç katlı villası satılığa...

ÖZEL HABER – Cinsel istismardan tutuklu tarikat şeyhinin üç katlı villası satılığa çıktı: 1.500.000 TL

12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla tutuklanan Uşşakî Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın (Fatih Eyüp Şağban) Sakarya Kuzuluk’taki villası satışa çıkarıldı.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra acilen boşaltılan dergâhın yanında bulunan villanın satışa çıkarıldığını Kuzuluk’a giden Medyascope muhabiri Fırat Fıstık’ın haberinden görüp, fotoğrafta görünen satılık ilanının üzerindeki telefonu aradık.

Kaplıcasıyla ünlü tatil beldesi Kuzuluk’taki villa için 1 milyon 500 bin isteniyor. Esneme payı yok. Satış ilanında ise “SATILIK MÜLK+VİLLA” yazıyor.

İlanda villanın detayları verilmiş. Bir dönüm arazi içinde 3 katlı villa toplam 200-210 metre kare. İçinde ceviz ağaçları olan özel çimle kaplı bahçesi var.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2020-09-09 15.22.47.png
Villanın yanı başında bulunan dergah binası da terk edilmiş durumda. Fotoğraf: Akyazi.net

Dergâhı ve evi Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı kaplıcalarıyla ünlü Kuzuluk’ta olan Şeyh Nurullah’a halk tepki gösterince ailesi ve müritleri buradan ayrılmış.

Cinsel istismara uğrayan kızın ailesinin de bölgeden ayrıldığı öğrenildi.

Kuzuluk adının böyle anılmasından mahalleli rahatsız

Serbestiyet’e konuşan mahalle muhtarı Murat Çakmakçı mahallenin adının ülke gündemine bu şekilde girmesinden rahatsız:

“Ne kızın ailesi ne de şeyhin müritlerinin hiçbiri şu an burada değil. Zaten bu müritler normalde burada yaşamıyorlar. Ayda birkaç kere böyle kalabalık şekilde gelip giderlerdi. Mahalleli sevmiyordu. Bizim mahallemiz turizm mahallesidir. Marmara Bölgesi içinde en gözde yerlerden birisi burası. Ünlü kaplıcalarımız var. Ne yazık ki mahallemizin böyle bir iğrenç olayla tanıtılması hepimizi çok üzdü.”

55 yıla kadar hapsi isteniyor

Gerçek adı Eyüp Fatih Şağban olan ancak kamuoyu tarafından Fatih Nurullah olarak bilinen şeyh, geçtiğimiz günlerde bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şeyh Nurullah için hakkında ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 55 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

- Advertisment -