Ana SayfaHaberlerÖzgür Özel: "Bugün Dilara’yla konuştum, yarın Dilruba’ya gideceğim. Dilruba da Dilara da...

Özgür Özel: “Bugün Dilara’yla konuştum, yarın Dilruba’ya gideceğim. Dilruba da Dilara da bizim”

Özgür Özel: "Yarın sabah hepimiz adına Dilruba'yı cezaevinde ziyaret edeceğim. Dilara'nın geleceği de Dilruba'nın geleceği de CHP'nin güvencesi altında. Dilara'yı da bugün 9 Eylül'de partimizin kuruluş yıl dönümü törenlerine davet ettim. Bu parti inanç özgürlüğüne de başını örtüp okumak isteyen Dilara'ya da sokakta özgürce eleştiri hakkını kullanan Dilruba'ya da sahip çıkar." Dilara Çiçek’in Diş Hekimliği Kongresi'ne başvurusu başörtülü olduğu için reddedilmişti. Dilruba Kayserilioğlu ise sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklu.

CHP lideri Özgür Özel, 34. Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, 12-15 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde destek hizmetlerinde görev alma isteği başörtülü olması nedeniyle reddedilen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’i telefonla aradığını ve yarın (29 Ağustos) da bir sokak röportajında söylediği sözler üzerine tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu ziyaret edeceğini söyledi.

Özel, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Dilara’yla konuştum. Yarın Dilruba’ya gideceğim, selamlarınızı da götürüyorum. 3 Eylül günü küçük bir işi var, hallolacak inşallah. Kendisini 9 Eylül günü CHP’nin 101’inci kuruluş günü etkinliklerine davet etmeye gidiyorum. Dilruba’yı alacağız, 9 Eylül’de CHP’de ağırlayacağız.

“Dilara, diş hekimliği öğrencisi. Diş hekimleri birliği, Türkiye’de dünya kongresi yapıyor. Çok önemli bir etkinlik. Oranın bir tertip komitesi var, bir de şirket var. Dilara, şirkete başvurmuş. Demişler ki: “Seni alamayız, sen başörtülüsün.’

“Dilara’yı aradım, ‘Kızım İpek’le birlikte CHP’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine bekliyorum’ dedim”

“Kardeşim bu ayrımcılığı, bu nefret söylemini bir genç kıza söylemeyi biz daha nerede bıraktık. Ne kadar üzüldük, ne kadar yıprandık, ne kadar haksızlıklar oldu. Ne lüzumsuz sonuçlar doğdu, bu saçmasapan ve akla vicdana uymayan ayrımcılık için. Dilara’yı aradım, ‘Yapılandan çok üzüntü duyduk. 9 Eylül günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine, seni kızım İpek’le birlikte İstanbul’dan Ankara’ya bekliyorum’ dedim. Yalnız bırakılmadığı için ve uğradığı haksızlığın karşısında Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumundan inanılmaz mutlu oldu.

“Bütün Türkiye’ye şunu söylüyorum. Dilruba da bizimdir. Sonuna kadar düşünce özgürlüğünü savunuyoruz. Başını örttüğü için ayrımcılığa tabi tutulan Dilara da bizimdir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’dir. Türkiye’nin partisidir. Türkiye’nin tüm gençlerinin partisidir. Gençlerin geleceğinden endişeli bütün annelerin babaların partisidir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.”

- Advertisment -