CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın öğlen 12.00’de parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Bayrampaşa mitinginde yaptığı konuşmada, İBB soruşturmasında bazı savcı ve avukatların ‘borsa oluşturduğu’ iddiasını hatırlatan Özel şunları söyledi:
“Geçen hafta Tuzla’da ilan etmiştim. Bir avukat, Mehmet Yıldırım, tek tek gezip soruşturma gizli, bütün ifadeler sadece savcılarda var, bu avukatın eline veriyorlar. Tek tek geziyor, insanlara diyor ki ‘Eğer sen şuna iftira atarsan evine gidersin’. Kimini çocuğuyla tehdit ettiler, kimini eşiyle. Kiminden yüksek paralar istediler. Bunların tamamını belgeledik. Bir tam gün sustular. Avukata yol verdiler. Avukat Yunan adalarına kaçmak için Kaş’a doğru giderken Serik’te yakalandı. O avukatı getirdiler, normalde suçu 5 yıl, avukat olduğu için 7,5 yıla kadar çıkıyor. Kaçarken yakalanmış. Tutuklama yasağı var yalanı atıp ev hapsine koydular. Onu içeriye koysalar avukat ‘Böyle mi anlaştık, ben senin için çalışıyordum’ der. Bütün hepsini açığa çıkarır 7,5 yıllık suça tutuklama yasağı dediler, evde paşa paşa oturuyor. O çetenin yakasını bırakmayacağız. Kanıtları HSK’ya teslim ettik. Adalet Bakanı’na sesleniyorum. İki hafta önce evlatlarıyla tehdit edilenlerin, kilometrelerce sürgüne gönderilenlerin, yerde yatırılarak iftiracılığa zorlananların isimlerini verdim. Orada duruyorsunuz. Tuzla’da söylediğim kaçarken yakalandı. Hala duruyorsunuz.”
“AK Toroslar çetesi çöküyor, AK Parti çöküyor”
‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturmaya değinen CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:
“Adalet Bakanı, bugün konuşurken kızmışım, ‘lan’ demişim, bana soruşturma açmış. Adalet Bakanı, yarın 12’yi bekle. AK Parti, kuruluş yıldönümü hediyen geliyor, yarın 12’yi bekle. Tayyip Bey, hani ‘turpun büyüğü heybede’ diyorsun ya, heybede tutmayacağım, yarın 12’yi bekle. Yarın 12’de, Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinde bütün basın mensuplarını çağırıyorum. İmzalı, yazılı, açık açık isimler yazıyor. AK Toroslar çetesi çöküyor, AK Parti çöküyor. Yarın AK Parti’ye kuruluş yıldönümü hediyesi. Siz hani bizden yarın belediye başkanı çalacaksınız ya, yarın öğlen 12’de göreceğiz bakalım yüzünüz kaça çalacak, ne çalacak göreceğiz. Yarın 12’de göreceğiz bakalım, ak tarafı da karar tarafı da. Hodri meydan!”