Ana SayfaANALİZLERSedat Peker’in YouTube geliri kaç dolar?

Sedat Peker’in YouTube geliri kaç dolar?

Son zamanlarda yayımladığı videolar ile Türkiye'de gündem olan Sedat Peker, YouTube’un trend listelerinde de yerini aldı. İlk bölümünü 2 Mayıs’ta yayımladığı video serisi ile 1 milyon aboneye ulaşan Sedat Peker YouTube’dan gelir elde ediyor mu?

2 Mayıs 2021 tarihinde Sedat Peker tarafından başlatılan video serisinin 9. bölümü geçtiğimiz pazar günü yayımlandı. Her bölümde yeni insanlar hakkında iddialar öne sürerek gündemden düşmeyen ve sosyal medya mecralarının en çok konuşulan ismi olmayı başaran Sedat Peker kullanıcısının izlenme sayısı 150 milyonu geçti.

Hem söyledikleriyle hem de kendine has tarzıyla toplumun ilgisini çekmeyi başararak fenomen haline gelen mafya liderinin yeni videoları da merakla bekleniyor.

YouTube fenomen Mafya liderini ödüllendirdi mi?

Fenomen Mafya lideri Sedat Peker, tüm sosyal medya platformlarında milyonlarca takipçiye ulaşsa da gündem olan içerikleri paylaştığı YouTube üzerinden kazanç sağlayıp sağlamadığı merak konusu. Bir aylık süreçte 150 milyon izlenme ve 1 milyon aboneye ulaşarak rekor kıran Peker’in YouTube’dan gelir elde etmesi için bazı prosedürlere uyması gerekiyor.

YouTube üzerinden gelir elde etmek isteyen kullanıcıların reklamcılık geliri, kanal üyelikleri, ürün rafı, Super Chat ve Super Stickers, YouTube Premium gibi özellikleri aktive etmesi ve bu süreci yürütmesi gerekiyor. Bununla birlikte sosyal medya fenomenlerinin uzun uğraşlar sonucu ulaşamadığı popülerliğe bir ayda ulaşan Sedat Peker’in videolarından gelir elde etmediği tahmin ediliyor. Ancak Reis Sedat Peker’in YouTube kanalına, “doğrulanmış hesap” rozeti verildi.  Bu rozetin kazanılması için kanal sahibinin böyle bir talepte bulunması gerektiği biliniyor.

Sedat Peker YouTube’dan gelir elde etseydi…

YouTube’un 1 milyon izlenmeye sahip videolar için her içerik üreticiye farklı miktarlarda ödeme yaptığı biliniyor. Video izlenme süresi, abone sayısı, içerik türü gibi değişkenlere bağlı olarak belirlenen gelir kimi zaman video başına 40 bin doları bile bulabiliyor.

Sedat Peker’in kazanç elde edip etmediği bilinmese de sosyal medya istatistiklerini ve analizlerini izleyen bir platform olan Social Blade’in verilerinden yararlanarak yaptığımız hesaplamaya göre Peker’in videolarının değeri oldukça fazla. Mayıs ayından bu yana 3’ü özel bölüm olmak üzere yayımladığı 12 video ile bir ayda  215 bin 800 dolar kazanabilirdi. Sedat Peker YouTube üzerinden içerik üretmeye devam ederse ve şu anki etkileşim oranı aynı kalırsa bir yılda 2 milyon 589 bin 600 dolar kazanabilir.

Sedat Peker’in etkileşimi yükselmeye devam ederse…

Sedat Peker bir ayda milyonlarca abone ve izlenmeye erişti. Bir yıllık süreçte aynı artış oranının korunması ne kadar  mümkün bilinmez ama bu senaryoda Peker’in 65 milyon 420 bin 560 dolar kazanması mümkün.

Kaynaklar:

https://socialblade.com/youtube/channel/UCdlVYrMJBWuZUKMCV_bDTEg

https://www.boomsocial.com/Youtube/Kanal/sedatpekerreis-UCvvTSpYuJvEFBKW2_uvWziA

- Advertisment -