Ana SayfaHaberlerSezen Aksu izin verdi, ‘Avcı’yı Fazıl Say besteleyecek

Sezen Aksu izin verdi, ‘Avcı’yı Fazıl Say besteleyecek

Fazıl Say, Sezen Aksu’nun Erdoğan’a cevap olarak kaleme aldığı ‘Avcı’ şiirini besteleyeceğini açıkladı: “Sessiz bir odadayım. Önümde 'Avcı' adındaki şiir. Nasıl bestelerim diye düşünüyorum. Merak etmeyin, şairinden izin aldım. Kendisi bestelemeyecekmiş.”

Fazıl Say, haberi Twitter’dan duyurdu:

“Hepinize güzel bir gün dilerim. Sessiz bir odadayım. Önümde ‘Avcı’ adındaki şiir. Nasıl bestelerim diye düşünüyorum. Merak etmeyin, şairinden izin aldım. Kendisi bestelemeyecekmiş, yapmak isterim bu durumda, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım layık olmak için.

“Bir ‘kadın şairler’ projemden bahsetmiştim. 2023’e yetiştireceğim. Gülten Akın, Birhan Keskin, Nilgün Marmara, Gonca Özmen, Lale Müldür ve daha pek çok şair, genç şairler de var, 15. yüzyıldan Zeynep Hatun da var. Elbetteki Sezen Aksu da var. Ve bence en anlamlı şiiri… Çalışmaya.”

Erdoğan’a cevap olarak kaleme almıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ocak’ta Çamlıca Camii’nde söylediği “Hz. Adem ile Havva’ya dil uzatanların dillerini kopartmak görevimiz” cümlesinden bir gün sonra, 22 Ocak’ta Sezen Aksu Erdoğan’a cevaben ‘Avcı’ şiirini yazmıştı:

“Sen beni üzemezsin

Zaten çok üzgünüm

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Ben avım sen avcı

Vur bakalım….

Sen beni sezemezsin

Dilimi ezemezsin

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Kim yolcu kim hancı

Dur bakalım…

Beni öldüremezsin

Sesim, sazım, sözüm var benim

Ben derken ben herkesim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün (26 Ocak) akşamı katıldığı NTV canlı yayınında sözlerinin muhatabının Sezen Aksu olmadığını söylemişti.

- Advertisment -