Ana SayfaHaberlerSinan Ateş davasında bilirkişi incelemesi karar duruşmasından bir hafta önce tamamlandı: Tetikçi...

Sinan Ateş davasında bilirkişi incelemesi karar duruşmasından bir hafta önce tamamlandı: Tetikçi dışında Sinan Ateş’e ateş eden yok

Sinan Ateş davasında, suikastın tetikçisi Eray Özyağci ile azmettirici olarak suçlanan Doğukan Çep’in, “Ateş’i öldüren kurşun, yanındaki arkadaşlarının silahlarından çıktı” iddiası üzerine mahkeme görüntüler için bilirkişi incelemesi istemişti. Bilirkişi, Özyağci dışında Sinan Ateş’e ateş eden olmadığını tespit etti. Davanın 1 Ekim’deki duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastının yaşandığı anlara ait görüntülerle ilgili bilirkişi raporu çıktı.

Sinan Ateş suikastının tetikçisi Eray Özyağci ile dava iddianamesinde azmettirici olarak suçlanan Doğukan Çep’in, “Sinan Ateş, yanında bulunan arkadaşları Selman Bozkurt ile Ahmet Keçik’in elinde bulunan silahlardan çıkan kurşunla öldü” iddiası üzerine davaya bakan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, suikast anlarını gösteren görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar vermişti.

“Özyağci dışında Sinan Ateş’e ateş eden yok”

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; görüntüleri inceleyen Adli Bilişim Uzmanı O.A. 17 Eylül tarihli raporunu mahkemeye sundu.

Rapora göre, Eray Özyağci’nin Sinan Ateş’e defaten ateş ettiği ve Özyağci dışında Ateş’e ateş eden olmadığı tespit edildi.

Özyağcı’nın Selman Bozkurt’a ateş ederek sol tarafından yaraladığı ve Ahmet Keçik’e doğru da ateş ettiği belirtilen raporda Ahmet Keçik’in de saldırının ardından yere düşen Sinan Ateş’in üzerinden tabanca alarak Özyağci’nin kaçtığı tarafa doğru ateş ettiği yer aldı.

Bilirkişi, Selman Bozkurt’un da Ateş’in yattığı yerde eğilir vaziyette Ahmet Keçik’e bir şey verdiği ancak görüntülerden verilenin tabanca olup olmadığının tespit edilemediğini rapora yazdı.

Karar duruşmasından bir hafta önce

Bilirkişi raporu, Sinan Ateş davasının 30 Eylül’deki duruşmasından bir hafta önce dosyaya girdi.

30 Eylül Pazartesi günü görülecek duruşmada davada karar çıkması bekleniyor.

Özyağci ile Çep iddia etmişti

Davanın Temmuz’da görülen ilk celsesinde, suikastın tetikçisi Eray Özyağci, Sinan Ateş’in ayaklarına ateş ettiğini, Ateş’in başına isabet eden kurşunun Ateş’in yanında bulunan Selman Bozkurt ile Ahmet Keçik’in silahlarından çıktığını iddia etmişti.

Davada azmettirici olarak suçlanan sanık Doğukan Çep de mahkemede benzer şekilde ifade vermişti.

- Advertisment -