Ana SayfaHaberler“Teğmen Yemini” AK Parti’yi böldü: “Ömer Çelik’ten beklediğimiz açıklamayı Devlet Bahçeli yaptı”

“Teğmen Yemini” AK Parti’yi böldü: “Ömer Çelik’ten beklediğimiz açıklamayı Devlet Bahçeli yaptı”

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin sonunda teğmenlerin 2016 öncesinde okunan yemini kılıçlarını çekerek ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı atarak” okuması Cumhur İttifakı’nı böldü. MHP lideri Bahçeli teğmenlere tepki gösterirken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise teğmenlere sahip çıktı. AK Partili bazı isimlerden Çelik’e tepkiler var. Çelik’e destek veren Yiğit Bulut ile Mehmet Metiner ve Mücahit Birinci arasında sert tartışmalar yaşandı.

Kara Harp Okulu öğrencilerinin bir kısmı resmi ant sonrası kılıçlarını çekerek, dönem birincisinin öncülüğünde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı attıktan sonra 2016 öncesiedilen yemini etmişti.

Başta hükümete yakın çevreler tarafından “korsan yemin” olarak nitelendirilen yemin, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla Cumhur İttifakı’nı ikiye böldü.

Bahçeli, yemin eden teğmenlere tepki gösterdi:

“Medyada her gün otopsi raporu yazılan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir? Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir.”

Bahçeli’nin ardından konuşan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ise Bahçeli’nin aksine genç teğmenlere sahip çıktı, muhalefeti konuyu farklı yerlere çekmekle ve “askeri vesayetçilik” ile suçladı:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yeni mezunlarını vermiştir. Bu gençler, Türkiye’nin geleceği için yetiştirilmiştir. ‘Hükümete kılış çekti’ diyenler vesayeti diriltmek istiyor. TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret kabul edilemez.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de “Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır” ifadelerini kullanarak teğmenlerin yanında durmuştu.

Çelik’in açıklamasına AK Parti içinden tepkiler yükseldi.

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner:

“Sayın Bahçeli’nin kanun dışı yemin töreniyle ilgili gayet netlikle ortaya koyduğu bakış açısı keşke AK Parti’mizindeğerli sözcüsü Ömer Çelik tarafından daha kararlı bir dille vurgulansaydı diyorum.”

Metiner’e yanıt Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’tan geldi. 

Ömer Çelik’in açıklamasını alıntılayan ve bazı çevreleri “dışlanmış” ve “çer çöp” olarak nitelendiren Bulut: 

“‘Teğmenler’ ve ‘yemin töreni’ ile ilgili Ömer Çelik ne diyorsa odur! Çer çöpün dışlanmışların, büyük Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetler arasında fitne çıkarma çabası nafiledir! Hangi partiden olursa olsun kripto FETÖ’cülerin fitne çıkarma çabasına karşı dikkatli olalım!”

Yiğit Bulut’un paylaşımına Metiner cevap verdş:

“AK Parti tabanını çer çöp diyerek suçlayan bu AK Partili olmayan dil, ne yazık ki AK Parti’yi AK Parti olmaktan çıkartmayı amaçlayan operasyonel bir dildir. O birisi kendi aklınca tuzak kuruyor. Kendini çok akıllı sanıp. Üstündetaşıdığı o sıfatın gücünü kullanarak milyonlarca AK Partiliye çemkirme hakkını kendinde görüyor. O sıfatı olmazsa çer çöp yerine konulmayacak birinin üst perdeden saldırganca bir dil kullanması ziyadesiyle üzücüdür.”

Metiner’e sert bir üslupla yanıt veren Yiğit Bulut, “Bence beni daha fazla zorlamayın! İçinizden geçerim” yazdı: 

“Bence beni daha fazla zorlamayın! İçinizden geçerim! 2011’ de yazdığım gibi tek referansımız TAYYİP ERDOĞAN’dır!!Orda önemli bir vurgu var; cemaat parti ile kapışamaz! Altın oran Erdoğan!! Siz kimin mirasını paylaşıyorsunuz! ayar vermeye çalışmayın!!”

Tartışmaya dahil olan AK Parti eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Bulut’a tepki gösterdi:

“Eğer siz, bu husustaki doğru olan ve tecrübe ile damıtılmış görüşleri FETÖ artığı, çer çöp ifadeleri ile genellerseniz, iki ihtimalden birini yansıtıyorsunuz demektir. Ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz.”

Tartışmaya yüksek takipçili AK Parti destekçisi hesaplar da dahil oldu.

https://twitter.com/_yayabaki/status/183109242501794634

Teğmenlere en dikkat çekici destek ise Cübbeli Ahmet’ten geldi: 

Çağlar Cilara’nın yayın konuğu olan Cübbeli Ahmet, “Teğmenlerin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Teğmenlerin tarikat baskısı altında ezildiğini ve bu baskıdan kurtulmak için bu yemini ettiklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı: 

“Sorduğum aldığım cevap bu. Devamlı FETÖ gitti FETÖ geldi. Tarikatlar, cemaatler falan… Bu sefer de ne oldu? Bu şeyleri üzerlerinde baskı hissetmişler. Bunu üzerlerinden atmak için ‘Bizim hiçbir tarikatla cemaatle ilişkimiz yok. Biz vatanımıza devletimize bağlıyız’ şeklinde bir mesaj vermek istediklerinin bilgisini aldım. Ben buna ikna oldum”

- Advertisment -